Emma Eskilsson

Alla inlägg den 5 april 2014

Lek

Av Emma - 5 april 2014 17:27

Att kunna leka med sin häst tycker jag att alla borde göra. Jag vet att jag är dålig på att göra det men nu har jag tagit mig tid. Lillebror klickertränare jag 1-2ggr/v och han tycker att det är superskoj! Hidalgo tog jag in i paddocken igår och hade honom helt lös. Vi började med det lättaste att följa. Han gjorde det så fint och tyckte att det var skoj. Vi travade med lite och då blev det jättekul och han sprang iväg lite men så fort han insåg att jag inte var med så stannade han och vände om gör att komma tillbaka till mig. Idag så borstade jag alla tre i hagen och Hidalgo böjde halsen för att mysa lite kind mot kind när jag borstade honom. Han börjar bli riktigt mysig att pyssla med om jag jämför med när han hade kommit och var nervös och spänd av sig. Nu känns det som att han VILL vara hos mig och trivs här. Han kommer mig till mötes i hagen istället för att vända sig om när man kommer som han gjorde ibörjan. Han är en superhärlig häst som jag är så glad över att jag träffade!!

Så var det Freeman kvar. Han är lite som en trotsig 6åring, passar inte leken honom vill han inte leka. Idag kom han direkt när jag ställde mig vid stubben. Jag har inte tränat något på stubben sedan sommaren förra året. Han visste direkt vad jag ville och satte en hov på stubben. Jag sa "upp" och han klev upp med båda hovarna utan att tveka! Det här måste jag ha ett kort på och innan jag fick upp mobilen gick han självklart ner igen. Att få honom att gå upp igen var inte lika självklart, trotts att han fick morot... Men någon minuts övertalande så gick han upp igen och jag fick mitt kort!! Han tycker att stubben är kul att stå på men jag kom på i efterhand att han kan ha haft en sten under hoven och där med förklaringen till varför han inte va så pigg på att gå upp igen.

Av Emma - 5 april 2014 08:37

Veckan som varit har jag inte kunnat rida nått. Jag börjar bli riktigt trött på att ha en rygg som inte är brukbar. Då är det underbart att ha medryttare som kommer och rider åt mig. I onsdags fick Freeman motion och igår fick lillebror motion. Jag själv har inte ens kunnat longera. Igår var som sagt lillebrors skötare här. För första gången red hon helt själv hela passet. Förut har jag haft longerlina för att kunna ha lite kontroll på dem. Två gånger förut har de fått skritta helt själva för att prova på hur det går. Eftersom det har gått så bra och att lillebror är en så pass lugn ponny tyckte jag att det var dags att släppa dem helt. Tyvärr glömde jag mobilen i sadelkammaren och ville så klart inte lämna dem själva (nee inte för ens 15sek). Det får bli nästa gång! Jag är så stolt över båda två, så fort jag blir bättre ska vi rida ut en sväng runt gården!

Ett gammalt kort där lillebror precis har druckit. Han dricker med tungan mellan framtänderna och det ser ju för gulligt ut!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards