Emma Eskilsson

Alla inlägg under oktober 2010

Av Emma - 12 oktober 2010 22:19

Jag vet inte...


orkar inte...


skriver nått imorgon kanske...


Av Emma - 11 oktober 2010 20:49

Danskurs nu ikväll och det blev vals. Förstår inte att det ska vara så kul med att dansa!! Jag har haft en fruktansvärd dålig dag för övrigt... började med att träffa en läkare på fm där jag fick göra ett demens test... visst att jag har dåligt minne men hallå??? Demens... det började med att hon frågade vilket år, månad, dag och årstid det är följt av vilket land, stad, stadsdel och våningsplan osv... på den nivån låg testet på, jag fick 29/30rätt ganska bra eller hur!! Resten av dagen har jag haft sån huvudvärk att jag inte vet vad jag gör eller ska göra. Som tur är så är jag van vid att yra runt och glömma saker så nu skrattar jag bara åt mig själv!!


Förövrigt älskar jag bara vädret som är just nu!!! Kan det blir bättre med sol som det har varit nu hur länge som helst om man nu bortser från att det regnade 2dagar förra veckan. Börjar bli lite kallt för min del och det får mig att tänka på Nyköping och vilken mysig stad det kan vara!! Tänk vad lite kyla kan göra...

Av Emma - 10 oktober 2010 21:40

Då menar jag inte att det är 10-10-10 som många andra tänker på, utan att jag hängde på Freeman idag för första gången ute och skrittade!! Han är ju för underbar min lilla kille och bryr sig inte det minsta om att jag hänger på hans rygg. Det var mycket mer intressant att lukta och pilla på Tessans händer än att bry sig om att jag hängde där. Det ända han gjorde var att lätta lite från marken när jag hade gått kanske 100m från stallet, varför vet jag inte men efter det var det lugnt!! Det är så kul att äntligen ha kommit igång med hängandet och nu blir det vårat "söndag" nöje framöver så vi får träna på det 1g/v. Det blir lagom tror jag att hänga på honom lite nu och sen låta honom vila ett par tre veckor fram till jul och då fortsätta. Nu har jag ett större problem med Capo... igår när jag skulle rida på honom så fick jag samma känsla när jag satt upp som i början. Det va som om han sa -GÅ AV MIN RYGG... NUUU... men efter ett tag så lyckades jag få honom att acceptera mig igen. Idag var han lite mer okej till en början men när jag skulle trava så kom bakbenet och stampade till. Han stannade flera ggr och var som i en annan värld, ville inte lyssna på vad jag ville. Tillslut så bockade han till och jag satt kvar som tur va, men jag bad om en sista trav och han travade då ett varv i varje tills jag saktade av. När ET va ute så sa hon att dressyrsadeln inte passade honom så bra och att hoppsadeln satt bättre men så här har han inte reagerat på dressyrsadeln så nu ska jag göra ett försök att byta för att se om han trivs bättre med den iaf. Så här mycket som han protesterade idag har han inte gjort sen för ett år sen när jag började rida honom. Hoppas att inte den gamla skadan är tillbaka, tror inte det men man kan ju inte veta... jag har en känsla för att det kanske inte bara är frambenen som spökar på honom... men vad vet jag?!

 



       

Älsklingen!!   

Av Emma - 8 oktober 2010 18:04

Nu, snart så kommer jag åka hemifrån för att sova hos Tessan till imorgon då vi har träningstävling på VRF hela dagen. När den är klar vid 15tiden så är det till stallet för att rida på Capo och sköta om Freeman. Sen måste jag vara snabb hem för att göra mig iordning för att åka till Syrran och hennes kille för middag! Han bor i Tybble och det ska bli riktigt kul att hälsa på dom!!

På söndag är det dags för Cindi att bli verkad och Freeman ska få sadel på sig. Nu är det dags för att börja träna Freeman lite mer, men... för att kunna träna honom måste jag ju ha hjälp ibland så får se hur det blir!!

Känns som om helgen bara kommer att svischa förbi, men det gör ju inget för på måndag blir det dans igen och det gillar jag!!!

Av Emma - 7 oktober 2010 20:31

Det blev bara att slänga sig i bilen och iväg till stallet idag där Elin hade gjort i ordning hästarna och vi åkte direkt till ridhuset. Jag red bara på Cindi och hon går super just nu!! Red på nästan bara enhandsfattning och det går nästan som en dans nu för min hjärna att koppla hur vänsterhanden ska föras om jag jämför med första gången jag provade... Det blev öppnor och slutor och även lite trav över bom som jag tror att hon gillade mest!! Det är kurs igen den 16 oktober och jag ska nog ha med både Cindi och Capo på ett varsitt pass. Synd att Freeman bara är 2.5år annars så skulle han få vara med på kursen istället. Men istället får jag lägga upp ett schema för honom där jag tänkte att jag skulle jobba honom varannan till var tredje dag nu fram till den 18nov, sen ska han få vara ledig fram till jul och då ska jag börja med honom igen!! Det ska bli såååå spännande!!!

Av Emma - 6 oktober 2010 22:06

Tyckte väl att det va nått jag glömde igår... jo, jag glömde ju att blogga!! Red på Capo igår men vet inte om det va så mycket att rida på då han ville gå åt ett håll och jag åt ett annat... Han hade tankarna på annat håll och jag kunde inte rida som jag hade tänkt. Nästan att han var lite som i början, han blev nästan lite sur på mig när jag försökte få honom att gå åt ett annat håll än vad han ville. Blev lite trav men ingen galopp, kände att det inte skulle vara någon idé att ens prova.


Idag så började jag rida på Cindi på hennes nya bett och enhandsfattning. Jag tränade på varvbyte utan att hjälpa till med 2a handen med tygeln. Ganska svårt men så nyttigt att bara rida i 8volter och försöka få varvbytet så smidigt och harmoniskt som möjligt. Cindi fattade tillslut och kunde slappna av mer och mer.


Nu på kvällen var det löshoppningn igen med Freeman. Förutom jag så var det även två 2.5åringar som skulle löshoppas. En av tjejerna som kom med dom frågade hur gammal Freeman va, jag svarade 2.5år VAAA?? Är han 2.5år?? Ja, svarade jag. Hur gammal trodde du att han va? MYCKET äldre fick jag till svar!! Hihi, lite kul är det att han ser så fin ut i kroppen!! Löshoppningen gick jätte bra och han börjar fatta bättre och bättre vad det är som förväntas av honom.

Av Emma - 4 oktober 2010 20:09

Hur trött på sig själv kan man bli?? Funderar på att ha jobbtelefonen runt halsen så jag inte kan lägga bort den... Jag är bäst på att glömma vart jag har lagt saker, om jag någon gång har ex nycklarna i fel jackficka så tror jag att jag slarvat bort dom... jag måste ha allt på samma ställe annars så har jag inte en aning om vart jag har grejorna. Jag vet att det här inte är något nytt för endel men detta gäller allt för mig, sen kan jag komma ihåg mina kollegers 4sista siffror i mobilnummret... helt i onödan... men ganska bra om någon frågar medans vi är ute!!


Det är min hästfria dag idag och det betyder att det är dans!!! Ååå det är ju superkul att dansa, jag ångrar att jag inte började tidigare... men bättre sent än aldrig som man säger!! Rumba idag med och jisses vad fort fram vi går!! På bara två (3 eftersom 1.5h nu då 1h/v) tillfällen har vi lärt oss lika mycket som hela förra terminens chacha... ganska stor skilldnad tycker jag iaf!! Det är längesen jag längtade till måndagar men nu är det en av de bästa veckodagarna!!

Av Emma - 3 oktober 2010 20:47

Ganska lugnt idag på dagen och jag kom iväg till stallet först till 14tiden. Så skönt att bara kunna ta det lugnt och slippa stressa iväg! Idag kändes det som om det var dags för att rida Capo hemma på vallen. Det blåste ganska bra idag men han var lugn endå. Longerade först så jag skulle kunna se om han va på bushumör men han va som vanligt. Det var bara att sitta upp! När han började slappna av i skitten började jag trava lite smått, bara ett halvt varv och så skritt igen. Upprepade den övningen tills han kännes framåt och va kvick för hälperna. Han började även frusta efter ca 15min och då tänkte jag att det var dags för galopp för första gången ute. Han var jätte duktig och fattade galopp 3ggr direkt!!

  

När jag va klar med honom så fick Freeman lite pälsvård. Han älskar att bli borstad eftersom det är han som får uppmärksamheten! När jag va klar med honom kom Tessan lagom till Capo och verkade hans hovar. Jag tog in Cindi för att rida på henne. När vi kom in i stallet så blev Cindi lite gnäggig och ville hälsa på Freeman men det får hon ju inte även om hon är väldigt nyfiken... Freeman står bara mest och tittar på henne, han säger inte nått! Samma sak när vi kom tillbaka från ridturen, fick säga till henne flera gånger att det inte va ok att hälsa på honom. När vi gick ut med Freeman och Capo så lät det nästan lite hingst varning från Cindis sida... jisses vad hon snackar medans Freeman inte alls verkar bry sig!! Han är så duktig min lilla kille!!!

  

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards