Emma Eskilsson

Alla inlägg den 25 april 2012

Av Emma - 25 april 2012 20:33

Ni anar inte vad trött jag blir på mig själv. Häromdagen så mockade jag lite i ligghallen (jo nu har de kommit på att de kan stå inne när det regnar...). För att slippa hålla i grindhandtaget in/ut från hagen så inte hästarna skulle smita ut så stängde jag in dom i ligghallen medans jag gick ut med kärran och kunde tömma den med grinden öppen!! När jag va klar öppnade jag ligghallen igen så de hade möjlighet att kunna gå ut igen om de kände för det. Jag började fylla på hönäten och hade stängt dörren in till foderkammaren. Efter 5min hörde jag bara en häst tugga, det va lillebror. Jag tänkte att Freeman har väl tröttnat på lillebror och gick ut en sväng istället. Gjorde färdigt hönäten och gick ut för att hänga upp den ena i trädet utanför. Jag såg först inte till Freeman men så hörde jag att det va någon som tuggade bakom mig. Jo, men visst var det Freeman som stod UTANFÖR hagen och mumsade gräs... Grinden som låg kvar på marken stängde jag kvickt och gick och hämtade grimman snabbt som tusan. Freeman tröck mulen i marken när jag försökte få på honom grimman och förstod inte varför han inte kunde få äta klart... suck, vilken tur att han nu mera är valack ;)


Idag fick jag äran att mocka igen inne i ligghallen... Grabbarna var inne och hade varit det sen det började regna säkert för de var torra i pälsen. Så skönt att veta att de kan gå in när som på dygnet och även ut så som de själva vill :) När jag höll på som bäst att mocka så kom Freeman fram till mig och lucktade på grephuvudet (som jag hade bajs på) tittade mig i ögonen och jag sa att; Ja det är bajs... Han gick ut från ligghallen bort mot vallen och som vanligt hänger lillebror på Freeman. I nästa stund som jag tittar har de båda stannat för att gå på toa!!! Ååå... han kanske inte är så korkad som jag tror att han är ibland!! Det va precis som att han förstod att jag får mocka om de bajsar inne. Oj då nu blev det mycket snack om ingenting... aja, jag tycker att det är gulligt iaf!!


Freeman kastreringssår ser riktigt bra ut nu och jag funderar på om jag ska kolla om jag inte kan åka iväg i helgen och rida där jag brukar löshoppa. Jag vill ju bara rida och nu när det har regnat ytterligare så känns det ganska långt borta. Vi ska ju bara på ridkurs om 3v och 2dagar. Skönt att han bara är 4år och inte behöver kunna så mycket!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards