Emma Eskilsson

Alla inlägg den 20 september 2014

Av Emma - 20 september 2014 16:11

På helgerna får jag spendera mycket tid ihop med Fegis. Nu är fegis mer som en "vanlig" kattunge som springer det fortaste den kan mellan hall-kök-vardagsrum. Bara de senaste dagarna har Fegis sökt upp oss för att mysa. Som nu när jag sitter i soffan och försöker skriva så kommer han och lägger sig i mitt knä. Så mysig!! MEN!!!! Han är sååå busig och vill gärna "bitas" när man ska klappa honom. Visst tar han ett nej på rätt sett då han backar undan för att sedan komma och lägga sig igen. Älskade lilla katt!!!

Han råkade visst somna!! Sötnosen:)

Igår var jag och Erik och hämtade hö hos en granne (1,3mil bort!!). Eftersom 3e skörden var så dålig så känns det bättre att köpa mitt egna hö så slipper jag oroa mig att det ska räcka till mina hästar. Två sånna här jättebalar fick plats i transporten. En står i foder kammaren och en står utanför stallet på två lastpallar och presenning över.

Freeman fick inviga PS tränset som jag har köpt. Det är ett träns som är anatomiskt utformat för hästens öron och nacke. Kändes riktigt mjukt och tryckavlastande. Kan inte påstå att hästen var sååå mycket bättre att rida på men å andra sidan så blir den säkert inte det förens piloten blir bättre på att utbilda!! För övrigt så är Freeman ganska pigg att rida nu och det känns som om han mår bättre i kroppen än tidigare.

Idag red jag ut på Hidalgo. Han fick med prova det nya tränset och visst brukar han frusta och så men nu var det säkert dubbelt så mycket frust. Gjorde lite pirrisar och tempoväxlingar. För första gången idag så tog han även skänkeln som samlande!! Jippi!! Inget med tygeln och bara sitsen och skänkel, yes nu är det bara att jobba vidare.
Påvägen till vallen så la han på en tvärnit, har ingen aning om vad han såg men jag kunde bara inte få honom att gå. Det är en väg som vi har gått ganska många gånger nu så borde inte reagera. Först när jag bad honom att gå fram så bara stod han stilla. Så började han backa och jag petade till honom med spöt ett par ggr för att få honom att gå fram igen. Jag känner hur rumpan sjunker ner och ser ett framben åker upp. Kan ju inte påstå att det var en skolhalt men jäklar vad häftigt det kändes!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards