Emma Eskilsson

Alla inlägg under maj 2012

Av Emma - 16 maj 2012 09:59

Jag måste börja med att säga att jag sprang vårruset igår... jag är supernöjd med tiden som blev 30:40 eftersom det var svårt att komma igång och springa i början tappade man snabbt ett par minuter. Jag förvånades snabbt av hur lätt jag hade att springa trotts att jag bara har "tränat" 4ggr i år och det var för 3-4v sen... När jag hade lite mindre än 1km kvar fick jag karmp... i AXELN?!! Självklart var det högeraxeln som strejkade, jag var tvungen att gå och "massera" den i ca 30sek innan jag kunde fortsätta att springa. Om det inte hade varit för den sega starten och att axeln krampade så hade jag kommit under 30min och DET är inte illa (tycker jag!!!)


Idag är jag ledig från jobbet eftersom det är röddag imorgon. Vi är offtast lediga dag före röddag!! En liten förmån som de har förhandlat sig till via facket, mycket bra tycker jag!!


Jag har redan hunnit med ganska mycket. Gick upp strax innan 7 och åt frukost med Erik som jag inte brukar hinna med annars. Riktigt mysigt att äta ihop!! Sen gick jag upp till hästarna och släppte ut dom på lite grönt. Fixade lite annat med när jag endå var där uppe. I kväll ska jag förhoppningsvis åka iväg med Freeman och hoppa för första gången!! Spännande!!


Lite bilder från morgonen (förutom på mina hästar som jag tog förra veckan)


                   

Av Emma - 14 maj 2012 18:15

Det är så mycket att göra nu så bloggen har fått kommit i andra hand (läs sist...). Iveckan har jag ridit ut och även tränat på banan med Freeman. Han gör ett bra jobb och börjar förstå mer och mer av vad det är jag vill, förutom galoppen... många av unghästar brukar tycka att galopp är skoj och kan rulla på hur länge som helst. Inte Freeman inte, han förstår inte vad det är som gör att det skulle vara roligt med att galoppera?!! Det blir snabb trav och i bästa fall någon galopp men helst så travar han... aja, kanske blir så när jag väntade med att galoppera så länge med honom att han tror att galopp gör man inte med ryttare på ryggen?! eller vad vet jag!! Jag tar inte så hårt på det hela utan han får ta den tiden han behöver för att komma på hur kul vi kan ha det med galoppen!!


I onsdags var vi och löshoppade för sista gången innan sommaren. Nu ska vi istället träna på uppsutten hoppning med start på onsdag kväll. Nej, nej, nej självklart ska inte dressyrtanten hoppa utan det får Micke sköta!! Jag har nog med galopp och uteritterna ;) Haha, fast jag tänker så här att det är bättre att någon som är van att hoppa in hästar gör det rätt, istället för att jag ska försöka mig på nått som jag igentligen är rädd för och inte riktigt vågar... istället kommer jag att ha kameran med mig för att kunna ta lite bilder!!


I helgen var jag och Erik med en kompis och han nya tjej i Sthlm på Filip och Fredrik som hade en show. Det var killarnas 30års pressenter från deras kompisar. Trevlig helg som gjorde att vi kom hem vid vid 18tiden igår kväll. Upp och rida direkt på Freeman och efter det så la vi in förhoppningsvis den sista storbalen med hö i foderkammaren. Ska bli så skönt om någon vecka eller två kunna ha dom helt på gräs!! Vad skönt det ska bli :)

Av Emma - 6 maj 2012 21:08

Det är nästan löjligt så bra det går med ridningen just nu. Igår skrittade jag ut på morgonen, Erik gjorde oss sällskap och visade vart vi skulle gå så vi inte skulle gå vilse igen. Freeman gick på jätte bra och lyssnar lyhört på vad det är jag vill. Han är inte ett dugg rädd men visst är han lite mer vaken och uppmärksam än hemma på vallen. Idag red jag på vallen och övade galopp igen. Började i högervarv ( det svåra varvet) och fick tre fina fattningar och formen var jätte fin. Han kunde behålla formen ännu längre in i galoppen och var mycket mer avslappnad. Fina galoppfattningar i vänstervarvet med, inte en enda felfattning och slängtraven innan är snart borta!! Duktiga Freeman :)

Av Emma - 4 maj 2012 20:37

Så härligt det är att äntligen kunna galoppera!! Idag var det tredje gången och han förstod snabbare vad det var som förväntades av honom. Idag var det inte alls slängtrav innan fattningarna utan arbetstrav i form in i galoppen men efter något språng så orkade han inte bibehålla formen längre. Känns som om formen bara är en tidsfråga i galoppen med. Fast innan vi kom dit så tyckte jag att han var halt... Jag red inte på den sidan av vallen jag brukar rida på, om det var därför han kändes ojämn eller om han trampade på nått där?! Jag satt av och kollade hoven som han haltade på men hittade inget förutom bajs som han klev i när vi gick ut från stallet. Självklart hade jag kratsat hovarna innan. Longerade för att se om han hade någon hälta men inget jag kunde se. Jag satt upp igen och red bort mot våran vanliga ridplats och vipps så kom bjudningen igen... konstigt nog så haltade han inget mer. Nått måste det ha varit men inte då längre! Vi tog tre fattningar i varje varv och han fattade rätt alla gångerna förutom en gång i högervarv och då var det första fattningen. Imorgon blir det uteritt igen så tar vi galopp igen på söndag!! Längtar redan...

Av Emma - 2 maj 2012 14:22

Idag red jag på Freeman igen!! Nu tycker jag att vi har vilat oss i form tillräckligt länge och att vi får passa på att hålla igång ridningen när vädret är så pass bra. Idag tog jag en extra dag ledigt bara för att jag kunde och att vädret är så skönt att jag inte ville jobba!! Får passa på att njuta eftersom det redan till helgen ska bli skitväder igen... Freeman och jag galopperade massor, han är superduktig!! Att kunna fatta galopp på en vall som inte är platt med en ryttare på ryggen och grästuvor som sticker upp lite här och var kan inte vara det lättaste. Han har ju fullt upp med att kolla vart han sätter hovarna plus att han ska lyssna på mig. Han går i en superfin form i skritt och trav men galoppen måste vi öva lite på innan formen kommer på plats. Just nu tar han i för kung och fosterland i varje galoppsprång och så länge han inte blir lång eller drar iväg så kan jag tycka att det inte gör så mycket att just huvudet inte är på "plats". Det är ju endå bakdelen och framförallt ryggen man ska koncentrera sig på att hästen jobbar med. Att knäcka på nacken och gå i en falsk form är det sista jag vill att han ska göra. Ridkursen är snart runt hörnet och vi tränar på så gott vi kan!!


Lillebror gör inte många knop men å andra sidan är han ju bara 2år. Om jag tänker tillbaka på hur han var när han kom till mig och tittar på honom nu så är det en enorm skillnad. Han är mycket tryggare och har en helt annan inställning till människor. Nu är han tryggare än någonsin och idag när jag höll på att borsta på Freeman innan ridpasset så intog han vilo läget. Som tur är har jag alltid "kamera" (läs mobilen) med mig så jag kunde fånga honom på bild!!


 


  

Av Emma - 1 maj 2012 21:17

Igår var det första gången jag vågade mig på en galopp på den 2hektar stora vallen jag rider Freeman på. Han fattade inte förens något varv på volten att det var inte bara öka traven utan galopp jag ville!! Efter två vänster fattningar i högervarv gick jag över till vänster där jag fattade 2 vänster galopper till. Sen gick jag över till höger igen och då kunde vi fatta 2höger galopper!! Han bockade lite men inget som gjorde att jag blev rädd, bara att göra om och rätt :) Idag red jag ut, eller okej vi skrittade ut i skogen precis utanför vallen... och jag lyckades rida vilse... Men som tur är, är inte skogen så stor och vi kunde ganska lätt hitta tillbaka!! Eftersom det var första gången så gick jag en sväng med honom först bara någon minut och sen en volt tillbaka så han skulle våga gå in i skogen med mig på ryggen och inte brevid. Han var lite osäker precis när vi skulle lämna vallen för att gå in i skogen men bara någon sekund för att sen går med stora steg med nyfikna öron spetsade framåt. Eftersom det är så fint väder nu så ska jag vara ledig imorgon och njuta!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards