Emma Eskilsson

Alla inlägg under september 2012

Av Emma - 16 september 2012 13:22

Lunch vila utanför vardagsrumsfönstret :)

Av Emma - 16 september 2012 09:51

Efter förra helgens lektioner har vi tränat vidare med galoppen i longeringen och han är så fin. Igår tog vi passet ute på vallen istället för i paddocken. Lillebror uppskattade sällskapet och tyckte att Freeman kunde busa med honom istället... men duktig som Freeman är sa åt honom att nee jag har inte tid med dig just nu genom att stanna och ignorera honom vilket fungerade utmärkt!! Idag ska jag longera först för att sen rida en liten stund. Får se hur långt vi kommer idag!!

Eftersom det regnade hela dagen i fredags så var det första helgkvällen på lång tid som Erik var hemma. Vi slog till med en 3rätters middag som var supergod :) Min räkröra är den godaste, tycker både jag och Erik!!

Prövade att göra örhängen som jag blev riktigt nöjd med!!

Av Emma - 13 september 2012 20:59

I en vecka har jag knappt trott att det är sant och jag har lite svårt att förstå det oxå... Min huvudvärk är typ borta sen jag opererade ögonen förra veckan!!! Jag har ju haft både linser och glasögon som varit kollade hos optikern, så det är svårt att tro att just det skulle ha varit felet. Nu har jag bara lite ont som om jag kanske skulle ta en värktablett, sån otrolig skillnad. Jag är inte lika trött på kvällarna, kan göra saker i stallet utan att få skit ont, handla (bara en sak som att dra kundvagnen är inga problem längre), köra bil är inte alls lika jobbit och så mycket mer!! Så skönt att äntligen slippa värken från helvetet och nu bara ha lite ont just när jag gör saker inte hela dagen :)

Idag hann jag inte upp till stallet innan det började mörkna så det blev lite trick övningar istället. Freeman behövde jag inte säga till om att gå upp på stubben, han klev upp så fort vi kom fram till den. Lillebror ville inte va sämre han så han klev med upp brevid!! Så söta när de stod där båda två med öronen framåt. Var finns kameran när man behöver den??! Tränade Freeman lite först enskilt sen fick lillebror sin tid. Nu kan han med båda fram och ett bakben stå på den lilla stubben. Med lite mer träning så står han nog där med alla fyra!!

Lilla huset i bakgrunden var det jag sov i när vi va på lektion i söndags.

Av Emma - 12 september 2012 20:39

Idag fick jag hem tränset i rätt storlek!! Passade perfekt, så nu får han inte växa mer i huvudet... Både igår och idag blev det ett kort longeringspass på banan i ca 10min. Oj oj så skoj det är att galoppera tycker han. Bjuder på galopp hela tiden och gör det bra dessutom!! Fast det är klart, jag vill ha en lydig häst med inte bara en arbetsmyra. Nu blir det inte kli varje gång han gör en bra fattning utan varannan var tredje, fast han är lika glad för det!!

Av Emma - 10 september 2012 22:23

Lillebror var mycket bättre idag. Jag tittade till dom när jag kom hem direkt från jobbet och Freeman kommer alltid fram först ( 9 av 10 ggr). När lillebror fick syn på mig la han i högsta växeln i trav och flög fram på vallen!! Den ponnyn kan trava :) Nu är det god natt och imorgon ska jag och Freeman fortsätta longerings arbetet.

Av Emma - 9 september 2012 21:49

Mina söta när jag kom hem idag. Lillebror hade blivit dålig i magen över natten men nu är han nybadad i rumpan!! Han var jätte duktig när jag tvättade honom. Stod helt still medans jag tvättade hela bakben + svansen. Är så nöjd med mitt jobb med honom eftersom jag (inte någon annan heller för den delen) inte kunde röra bakbenen när jag köpte honom. Inte så vanligt att folk skryter eller säger hur bra man är men just detta är faktiskt min förtjänst då det bara är jag som håller på med honom och då tycker jag att man kan säga det!!

Här kommer mina underbara hästar :)

         

Han blev så glad att Freeman kom hem!! Freeman tog det hela lite lugnare.

       

Övar han på spanskskritt tro?!!

 

Av Emma - 9 september 2012 21:37

Tyvärr orkar jag inte skriva så mycket mer än att jag fick massor med beröm för att Freeman blivit så fin och självbärig! Riktigt kul att höra att man på bara en vecka kan få en häst så fin i longeringen. För när vi enligt AR longerar hästen gör vi det utan inspänningstyglar, det vi har på hästen är endast kapson och longeringslina. Hästen ska kunna jobba i böjning/ställning i balans när hästen gör det bär den sig fint.

Här kommer bilder från dagens lektioner!!

Första lektionen, fotografen missade galoppen.

   

Här är andra lektionen och han är mer tillfreds och lyssnar bra på mig!

                     

Av Emma - 9 september 2012 07:47

Härlig morgon!! Tog mig en promenad ner till sjön, det är ju så fint här :)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards