Emma Eskilsson

Alla inlägg under juli 2010

Av Emma - 20 juli 2010 09:41

Igår var jag hundvakt åt syrrans tre och Helens två medans de var på kolmården. Att ha fem hundar i en trea var inga problem, de sov så snällt så hela tiden!! När Kalina kom tillbaka från jobbet med Trams så var de kvar. Daco (den ena av Helens) som har varit här förut blev jätte glad när han såg Trams och Trams blev glad med över att se sin polare igen! De fick umgås lite på altanen lite innan han skulle hem igen. Alfons fick vara kvar och åkte med till stallet, vilket han älskade!! Fick springa lös och det är alltid lika kul!! Medans Capos matte och jag red så fick han vara i bilen, självklart med alla rutor nere och även överdelen av bagagen öppen!

Jag red på Capo först och det gick ganska bra. Han var avslappnad, men lite slö trög innan han har fått hosta och igår tog det 4hostningar. Efteråt så blir han mer framåt och framför att vill gå framåt!! Jag kanske bara red i 10-15min (utan longering) då jag tyckte att han kändes bra och vi bytte häst. Det gick jätte bra för henne och Capo. Nu ska vi göra så här idag igen, hoppas att det går lika bra!!

Cindi fick sig ett dressyr pass med och vi tränade på fram och ner ganska mycket då hon var ganska spänd i överlinjen. När hon hade lossnat där så blev det lite längningar och även samlande om vartannat. Hon blev ganska fin även om det känns att hon inte är i sina bästa år längre så märker jag hur kul och hur laddad hon blir även om hon tycker att det är jobbigt så finns viljan kvar!!!

Var även uppe hos min sötaste och han var långt bort i hagen så jag fyllde på vatten och hämtade äpplet som jag hade glömt i handväskan. När jag ropdade på honom så gick jag in ca 10m i hagen så jag skulle se honom (och han mig), han kom gåendes ganska långsamt. När han var ca 25m ifrån mig så vänder jag mig om och går mot grinden för att hämta grimman. Jag hör att han börjar trava för att komma ifatt mig, sötis då!! Hans sår ser så mycket bättre ut nu och har läkt fint!! Smörjde muggen som jag hoppas läker snart.

Av Emma - 19 juli 2010 09:41

Idag är det första dagen på min semester!! Yeeejj, så skönt att vara ledig   

Gick upp halv åtta och gick ut för att möta Syrran och Helen då de ska till kolmården över dagen så ska jag vara hunvakt. Så nu har jag fem hundar som sover lite över allt i lägenheten, tur att vi har en 3a!! Så idag blir det en hemma dag med lite pauser för promenader.

Igår var jag och Kalina i stallet och red på Capo och Cindi. Kalina skrittade på tanten och det gick bra! Cindi verkar trivas som fisken i vatten med Kalina på ryggen!! Capo var lite seg i början men när han hade hostat ett par gånger så kom han igång och var riktigt pigg. Vi övade på halter och även mycket övergångar mellan skritt och trav. Han är sååå super känslig för hjälperna och det är svårt för mig att veta alltid hur jag ska göra för att han inte ska missförstå mig. Oftast så går det ju bra och det känns som om han med tycker att det är kul. Nu är det tredje gången som jag inte har lognerat honom innan jag har ridit och än så länge har han inte fått något ryck som fått mig att hälsa på gräset. Bara en sak som saknas nu och det är att galoppera... jag har ju redan gjort det en gång men det var ju bara ett par språng och då var han mer ridbar än vad han är just nu. Jaja, det är ju ett tag kvar tills dess!

Freeman skötte sig förvånans värt bra idag! Stod stilla när jag smörjde muggen även om Ikaros bet honom och var allmänt jobbig. Muggen är snart borta med!!! Yeejj!!! Så skönt att det bara är så lite kvar, nu hoppas jag bara att det inte kommer upp mer heller... det som är på vänster bak ser ut som om det har blött, inte bra alls... såret som han har på pungen har läkt fint och jag smörjde bara på aloevera. Bra att jag har användning av salvan till många saker, även om jag helst inte hade behövt använda den alls... Sprayade lite flugspray på honom med och det gillar han inte utan vill gärna springa iväg. Som föl hade jag inga problem med att spreja honom så antingen kommer han inte ihåg eller så är det något som skrämt honom någnon gång. Han gick med på det till slut även om han inte gillade det. Min lilla bebis har växt upp så fort bara...

Av Emma - 18 juli 2010 14:05

Igår när jag och Kalina var ute hos min finaste så tog vi in dom i stallet då jag skulle både verka och tvätta hans sår. Inne i stallet står Gittan (4årigt sto med den söta fölungen) och jag ställer upp Freeman i stallgången. Han tycker att det är jätte intressant och blir helt till sig. Jag får honom att skärpa till sig men efter ett par min så har han glömt det och blir till sig igen... vi håller på så ett tag och en av gångerna så drar han sönder ena haken på uppbinningen. Som tur va så gick det bra och han lugnade sig efter det. Duktig när jag tvättade honom och satte på salvan på såret, nu är jag sååå glad över att jag har vant honom vid att jag får ta över allt på honom och att det är okej!! Jag var klar och vi skulle ta ut dom i hagen... Freeman följer med snällt men den lilla 1åringen tar det stopp i stalldörren... Kalina fick 1åringen att komma ut från stallet med vid transporterna tog det stopp igen... Freeman fick då spelet och om det var för att Ikaros inte följde med eller om det var att han lämnade stoet vet jag inte... men han stod på bakbenen tre gånger och en av gångerna riktigt högt över mitt huvud... hmm jo jag kanske ska ha hjälm på mig i fortsättningen och även stallskorna med stålhätta. MEN, när han väl lugnade ner sig och insåg att det faktiskt va jag som fortfarande bestämmde så följde han med. Stannade ett par gånger men gick igen när jag bad om det utan att bråka. Jag släppte honom i hagen och gick tillbaka för att hjälpa Kalina med 1åringen. Hämtade ett grepskaft för att kunna peta med så han gick fram, det gick jätte bra och när vi bara hade 7m kvar så ville han inte mer och började bråka för mycket med Kalina. Jag såg på henne att hennes nacke inte ville vara med om någon mer skada och jag sa att vi byter så hon går bakom och jag håller i honom. Det gick bra och han lugnade ner sig.

Idag ska jag rida på Capo igen och jag hoppas att han är på humör!!!

Av Emma - 17 juli 2010 12:48

Igår...

Eftersom jag trodde att jag hade glömt mina shorts med mina hemnycklar i  inne stallet häromdagen när jag och Kalina va där och red så åkte jag direkt dit. När jag kom dit ser jag dom inte någonstanns och muttrar för mig själv om vart jag nu har lagt dom... jo då de låg ju i bilen, minns fortfarande inte att jag har lagt dom där... men men iväg och hem till Tessan för att hämta kylväska och bordet som vi hade med oss till Falsterbo. När jag hade hämtat kylväskan så ser jag att det ligger ett luftgevär och känner att jag bara måste prova... Ser om känslan sitter kvar!! Nja, kanske inte mitt bästa skott i livet men den kom på 6:e markeringen (tror jag) på tavlan. Sköt ståendes så ganska nöjd men jag har ju fått 10a även om det var sittandes. När jag väl kom där ifrån så var det dags för mygg smörj på min sötaste! Jag tar ut honom från hagen då jag tänkte att jag skulle verka lite på hovarna med. När jag står där med ena framhoven och märker att han börjar bli irriterad öven en blinning som sitter på bakbenet så tittar jag upp och slår bort den. Samtidit så ser jag att det är som ett skär sår i pungen på honom... jag släpper hoven och kollar närmare på det. Känslan jag får av att först tror att det är någon som har skurit i min häst är obeskrivlig... Och när jag tittar närmare så ser jag även att det är mer längre bak. Ser att det är ganska nytt, inte svullet. Springer in och hämtar Lotta så hon kan ta med Ikaros in i stallet. Jag tvättar såret och lägger på aloevera salva eftersom det fortfarande blödde lite så ville jag inte ha på något annat. Freeman var jätte duktig och stod stilla när jag tvättade och la på salvan. Det var nästan som om han förstod att jag hjälpte honom, min lilla bebis då... Hur fick han nu dessa ytliga skärsår då? Jo när Lotta tittar på det så säger hon att hennes sto hade fått ett liknande på djuvret. Troligt vis så har någon elak insekt suttit där och han har slagit med svansen så hårt att dessa skärsår har uppkommit. Nu ska jag snart ut till stallet och kolla till det igen... vilken tur att jag har semester nu, men inte riktigt vad jag hade tänkt mig som början på den... Älsklingen då... jag vill ju ha dig som hinst ett tag till iaf...

Av Emma - 15 juli 2010 23:33

Huvudverken hälsade på idag... att nästan ha varit helt fri från huvudverken i tre dagar gör att man blir lite bortskämd. På lunchen var det hem och försöka fixa internet, hmm någon som kan sånt när det strular?!!! Fortsatte när jag kom hem och försöka få ihop det men nee då... så det blev att sätta ihop grästrimmen istället och klippa den lilla gräsplätt vi har. När det var klart var det dags för stallet. Jag red på Capo och Kalina fick ta Cindi. Jag tänkte att jag skulle prova att rida utan att longera först och det gick bra! Iof så ville han inte gå först till gräsvallen men när Cindi gick så var det inga problem. Han var lite seg först men mot slutet så övade vi på lite igångsättningar och då vaknade han till och tyckte att det var roligare!! Ska bli intressant och se vad det blir av honom. Åkte förbi lille man på vägen hem och smörjde mugg. Trams tyckte att det var lite roligt och även skrämmande att busa med Freeman... han, Freeman tyckte att det var jätte kul att få leka med Trams. Som tur va så började hen leka med Ikaros istället!!

Av Emma - 13 juli 2010 21:37

När jag kom hem efter jobbet bytte jag om till bikini, packade med mig ombyteskläder och åkte direkt ut till Tessan. Badade tills killarna hoppade i... då gick jag upp! Ingen lust att vara med när de ska leka i poolen. Molnen kom och jag åkte då till Capo och red på honom. Började longera som vanligt och han är ju enkel att ha att göra med. Eftersom jag red lite för länge igår blev det bara en kortis på ca 3-5min ridning idag. Hoppas att värmen lättar snart så vi orkar med att röra oss lite mer. När jag var klar där så var det iväg till Freeman och stallet där han står. För igår när jag var där såg jag att fölungen hade lite "ballerina" hovar. Lotta frågade om jag ville verka dom och självklart kan jag göra det. Idag blev det så att jag var själv där så jag tod in Gittan (stoet till fölis) och för att få det lite mysigt så varvade jag verkning med att klia under magen på fölungen med raspen. Oj oj oj vad han uppskattade raspen till slut stod han som ett ljus i väntan på att få bli kliad under magen... sötis då!! Förstår inte folk som har problem med fölungar när de ska verkas, det är ju "bara" att göra det till deras "idé" så kommer de att älska det!!! Sååå söta de är när de är bebisar... nu blev jag ju sugen på en egen... hmm får fundera på det.


Jag fick en ljusbehandling i Falsterbo fre-sön och den håller fortfarande i sig! Helt otroligt att jag inte har ont som jag brukar ha!! Huvudverken sitter inte från ryggen/axlarna längre och jag inte alls lika ont. Nu ska jag bara fundera på hur mycket det är värt att köpa sig en egen... hmm tålatt tänkas på...

Av Emma - 12 juli 2010 22:16

Efter en mycket konstig och yr dag på jobbet kom jag hem till en skön soffa... träningsverk har jag med sen jag provade att rida på en "bullride" i Falsterbo, men övning ger färdighet!! För idag var det dags för att sätta igång med Capo igen. Började med att longera honom som vanligt. Han var lagom pigg så det blev kanske bara 15 min totalt. När jag hade suttit i sadeln i 10sek, tagit båda stigbyglarna och gått ca 3steg så fick han värsta rycket och sprang iväg kanske 7m. Jag satt kvar som tur va och han lugnade ner sig snabbt. Ridpasset kan jag inte klaga på, han var framåt och tyckte att det kul tyckte jag det kändes som. Red lite längre än vad jag hade tänkt... inte bra. Han saktade av från trav till skritt själv och var lite seg att få igång igen, men kanske inte så konstigt när det är så varmt ute och han inte har ridits på länge.


Jag var även uppe hos Freeman och han fick prova sitt nya täcke som satt perfekt! När vi var klara med det gick vi ut i paddocken för att prova på longering för första gången utan nått annat än grimman. Hmm, har jag sagt att jag har en hingst?! Jo nu vet jag att jag har det, han gillar att visa upp sig och även busa... inte nog med det så efter 5-10min så kom 1åringen gåendes utanför paddocken. Han hade lyckats ta sig ut ur hagen utan att riva tråden eller skada sig. Freeman blev helt till sig när Ikaros fick gå in i stallet, men efter ca 5min så hade han lugnat sig lite och kunde lyssna på mig lite iaf. Men nu blir det mer träning på att bli longerad ett tag ganska intensivt för att sen få vila lite innan sadeln åker på igen.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards