Emma Eskilsson

Alla inlägg den 15 september 2010

Av Emma - 15 september 2010 21:34

Nu har det hänt lite sen sist. Vet inte vart jag börja och vet inte om jag kommer ihåg så mycket heller... I lördags eller i söndag var vi i ridhuset och skulle rida på Capo och Cindi. Jag red som vanligt på Capo och när jag skulle trava så var han ganska mycket motig. Jag fick honom att trava och då gick han med korta steg och när jag försökte få honom att gå mer framåt och länga steget så började han galoppera istället. Jag sitter av och longerar lite för att se om jag ser någon ojämnhet. Ser inte direkt mer än han han har samma tendens där att börja galoppera när jag bad om mera trav. Jag sitter upp igen och nu känner jag en mer ojämnhet mot hälta så jag sitter av direkt. Nu fick han vila ett par dagar och sen ska han kollas om det är bättre. Skulle kuna tro att han har gjort nått i hagen då de fick en ny hösilagebal i hagen dagen innan. Men det är sånt som märks.


Freeman har inte gjort så mycket sen löshoppningen förra veckan, så igår var det hans tur igen att få göra något! Jag tog fram sadeln för att hänga lite på honom igen för 3de gången. Han tyckte att det var helt okej att få på sig sadel och stod som ett ljus! Jag ställde som vanligt pallen brevid att stå på när jag ska hänga på honom. Freeman är jätte duktig och står och gäspar när jag hänger!! Han började gå framåt en gång men då kunde jag ta i grimskaftet så han stannade. Han vände då på huvudet mot min fot och luktade på den... gick åt sidan så pallen stod under honom... han börjar då att backa, backar på pallen... hela tiden med mig på ryggen. Han är ganska så cool och slutar att gå när han märker att det är en pall ivägen och när han hade stått stilla i 5sek så hoppar jag av. Hoppar upp och hänger en sista gång så jag avslutar med att han står stilla. Han är så duktig min lilla kille, bara det att han gäspar när jag hänger på honom är bara så bra!!!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards