Emma Eskilsson

Alla inlägg under februari 2010

Av Emma - 18 februari 2010 22:29

Idag ringde syrran på morgonen och berättade att hennes knä nästan hade gått ur led igen... jo hon opererade knät för inte alls länge sen och igår kväll skulle hon blockera en av hundarna och då blev det så... typiskt att det ska hända just henne. Så efter jobbet var det bara att sätta sig i bilen hem till henne för att först ta ut Alfons och Basco på en promenad och efter det var det Helens ena hund och en hund som syrran tar hand om. Det gick bra och efter 1h så var jag i bilen igen på vägen till stallet. Jag tog med mig Alfons som gillar att vara i stallet. Väl framme så var det mockat och klart så vi hälsade på kaninerna, men Alfons tyckte att det var lite för kul så Biffen (syrrans kanin) vågade inte hälsa på honom. Det var ju ganska länge sen de sågs sen sist så jag tror inte att Biffen kommer ihåg Alfons...


Tessan och jag skulle på sadelprovning ute på VRF men när vi kom dit så fick vi reda på att den var inställd. Aja, vi missade inte så mycket men det skulle vara intressant och höra vad de skulle ta upp. Då klockan inte var så mycket så följde jag med Tessan hem. Hennes hästar var jätte intresserade av Alfons, även om han var mindre road så lät han dom luckta. Han är ju så lätt att ha att göra med!! Mindre kul var det att köra hem... snöstorm... det räcker med snö nu!!!



Av Emma - 17 februari 2010 20:02

Han är ju bara för go! När jag kommer till hagen så kommer han och även Jacke fram direkt och vill att man ska klappa på just dom... Mycket uppmärksamhet vill båda ha. Det snöade när jag var ute hos dom och de såg ut som två snöodjur när de kom emot mig. Så söta och snälla de är!! Som vanligt pratade jag i mobilen och sladden jag har är jätte intressant... inte så kul tycker jag... men det är ju bra att de är nyfikna och vill undersöka! Det va Tessan jag pratade med och vi pratade lite om hur fort tiden går. Jag sa de att tänk om ett år så kanske jag rider på honom (om han nu är redo för det). Det var ju inte länge sen jag kände hans sparkar i Cindis mage tycker jag... och nu är det mindre än ett år kvar till inridningen, vart tog tiden vägen?? Värmebaljan jag köpte till dom med är ju värd varenda krona, ingen is!! Så den fyllde jag på innan jag åkte ner till Lena, när jag kom dit så var allt klart. Pratade en snabbis med henne innan jag åkte hem!! Lyxigt att kunna åka hem tidigt   

Av Emma - 16 februari 2010 20:23

Nu var det ett tag sen jag red på tanten och det var riktigt kul att få komma ut en sväng på henne även om det va lite kallt... Hon är så arbetsvillig och tycker att det är kul att få pulsa i snön! Till en början var hon lite spänd och ville kolla på annat men mot slutet så frustade hon fint och kunde slappna av.

Min lilla söta hann jag inte med idag då syrran ville att jag skulle komma och ta kort på en av hennes hundkurser... jätte lätt att göra det när det är mörkt ute. Kalina och Trams var med och eftersom de är så duktiga lägger syrran in lite svårare övningar för dom! Trams va jätte snäll och lydig   



Av Emma - 15 februari 2010 21:47

Nu var det min tur igen att ställa upp och följa med Tessan och hennes 3.5åring till ridhuset för ett dressyrpass. Kira skötte sig bra tycker jag då hon är grön på att låta sig styras av någon annan då hon har mycket egen vilja... Vi kom överäns om att transportträna henne helgen som kommer och helgen efter ska vi ta småkillarna och verka dom igen så det inte blir så mycket att ta varje gång. Idag har jag haft sån träningsverk i benen, som tur är så gick ryggverken över!!



Av Emma - 14 februari 2010 20:14

Idag åkte jag först och fixade stallet hos Lena för att sen hämta Tessan där jag möttes av glada hästar i hagen!!

tv: Kira och th: Shimba

Kira är en korsning mellan PRE och arab Shimba är en arab  

Shimba 


Sen var det dags för oss att åka upp till små killarna där vi insåg att lilla Jacke är ca 165cm och Freeman ca 158cm i manken... Jackes ägare tycker att det är dags för honom att sluta växa nu medans Freeman får växa max 10cm till...


jag missade ju att ta före och efter bilder på hovarna men får göra det nästa gång. Jacke var jätte duktig idag och var bara lite bökig när jag skulle ta sista bakhoven men han slängde inte in mig i väggen idag som en liten vante!! Sen var det min lilla grabb som inte var den bästa idag... hmm... han drog åt sig benet någon gång och ville inte riktigt slappna av, jo jag vet han är bara 1.5år men jag är van vid att han bara står avslappnat och låter mig hållas med vad jag vill. Fast det var ju när jag höll på med honom nästan dagligen även om det bara va 10-15min så gjorde det att han var mer uppmärksam på mig. Jag ska börja igen när det blir lite varmare och ljusare så han blir som en snäll liten nallebjörn igen!!

Av Emma - 13 februari 2010 09:29

Nu har jag äntligen fixat så Capos album fungerar!! Kanske inte det bästa att sitta med kl 22 en fredag kväll när jag igentligen bara vill sova... men nu kan jag äntligen lägga in bilder! La in lite bilder från bloggen som ni redan har sett, så får vi se med vad veterinären säger nästa måndag. Tills dess så får han ledigt så jag inte gör nått som gör saken värre... Nu får vi bara hoppas på att det är nått litet som gör att han rör sig så som han gör och att det inte är något allvarligt... Jag är ju såå nyfiken på hur han kan utvecklas då vi har redan nu kommit en bit i hans utbildning. Jag hoppas på att han bara är en envis häst som vill göra saker på sitt sett och som vill att ryttaren ska glad över att få rida på just honom. Att ryttaren ska med små och gärna osynliga hjälper guida honom till vad h*n vill att han ska göra. Aja det är bara att vänta och se vad veterinären säger.

Av Emma - 10 februari 2010 21:50

Idag har jag tvätt och städ dag hemma, men eftersom jag knappt varit hemma sen sist jag städade så behövdes det inte!! 3tvättar har jag hunnit med och även gjort en tacopaj med kyckling.


Vi har även bestämmt att kolla Capo hos veterinären någon gång snart för att kunna utesluta att han har ont någonstans, även det just nu går framåt i ridningen. När jag longerar så är han ganska seg i galoppen och vill inte riktigt galoppera på i en ren taktmässig galopp utan tralloppar mer. När han däremot bockar i galoppen så kommer han loss lite och rör sig bättre, men det ska han ju inte behöva göra varje gång han ska arbeta. Det blir en "besiktnings" koll med röntgen av ryggen till att börja med då jag misstänker att om det är något så skulle det sitta där. Jag hoppas att han är frisk och att han "bara" har gjort nått i hagen som gjort honom stel i bakdelen. Ska bli skönt att få det gjort så vi kan fortsätta, antingen med att försöka behandla honom eller utbilda honom!

Av Emma - 8 februari 2010 21:06

Det är nu 6dagar sen jag red sist på Capo och han var nästen tvungen att gå nu. Tessan ville till ridhuset med sin 3.5åring och jag sa det att jag hänger på med Capo om jag får upp skutdörren till transporten. När jag kom ut så gick jag direkt och testade om jag kunde få upp den och efter bara 10min så kunde jag få upp den!!! Jippie!! Det var bara att sätta fart och hämta Capo i hagen sen upp till Tessan för att hjälpa henne med Kira in i transporten (som snart fixar det utan min hjälp skulle jag tro). Väl framme i ridhuset longerade jag en pigg Capo som bockade ganska mycket i galoppen men var duktig på att lugna sig när jag sa åt honom. Jag kunde t.o.m hindra honom att börja bocka vid ett par tillfällen och det är skönt att han lyssnar på mig istället för att bara köra på som han vill. Ridningen gick ganska bra, han överreagerar ibland på mina hjälper men då får jag tänka på vad det var jag faktiskt gjorde och 90% av gångerna så är det mitt fel. Som idag stannade han bara en gång utan att jag hade sagt nått om att han skulle sakta av eller stanna. Annars så gick han mjukt och lydigt! Vi övade lite på tempoväxlingar idag med men han tog dom inte lika bra som förra gången med han reagerade ju iaf på rätt sett. Nu hoppas jag att vi kommer iväg lite mer och att det inte kommer att snöa mer... jag är trött på skiten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards