Emma Eskilsson

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma - 22 augusti 2010 20:31

Igår och idag har jag varit på AR-kurs och det var hur roligt som helst!! Första ridpasset igår fick Cindi vara med på. Tränaren sa att jag skulle börja som vi brukar göra när jag rider hemma så det blev skolor i båda varven i skritt och trav. När vi var klara med det så sa hon att vad bra då kan ni komma hit och ställa er. Jo, jo, jo, tänkte jag som tävlingsryttare och trodde att jag skulle få en "utskällning" men tvärt om så sa hon att Cindi gick i en så stadig och fin form så vi skulle börja med enhandsfattning... hmm tänkte jag och nästa tanke va jo varför inte! Jag har ju ridit på det förut lite hemma på skoj, men inte med korrekt tygelfattning och visst inte hur man för handens hälper. Förvånand över hur bra det gick och att hon svarade så bra på mina hjälper!! Tränaren tyckte att det där inte skulle vara några problem för oss att träna på hemma så nu blir det enhandsträning!! Självklart glömde jag att be någon ta kort...


Andra passet var det Capos tur, jag valde att longera honom innan eftersom han hade vilat dagen innan och stått inne i boxen ganska länge på dagen. Han kändes helt okej och var som vanligt när jag red. När det var dags för traven var han ganska pigg och sprang ganska mycket, så tränaren bad mig för första gången att för söka ta ner tempot lite och rida lite lugnare. VAA, sa jag. Va va de jag hörde?! Bad du mig att minska tempot på Capo??!! Haha, det var väl första gången!! Det gick bättre än vad jag hade förväntat mig och vi fick massor med beröm både från tränaren och de andra som var med på kursen. Idag gick det med bra med, Capo var inte alls lika pigg som igår. Antar att det tar på krafterna att bo borta en natt... När jag hade ridit ca halva tiden så bytte vi så tränaren red en stund på Capo. När hon hade ridit klart så sa hon att jag hade gjort ett kanon jobb och han är klart mer balanserad nu än sist hon såg honom. Jag skulle fortsätta med det jag gör och börja lägga in mer av skolan sluta och även försöka rida mer och mer utan att ta förmycket i tygeln och mer med vikten. Känns så bra att jag är på rätt väg och att det jag har gjort och det jag gör med honom är rätt!!!

Lite blider på mig och Capo

          

Tränaren Anna och Capo

  

Så var jag bara tvungen att lägga in en bild på han hovar (för er som gillar sånt)

  

Bilden talar för sig själv!!

Av Emma - 18 augusti 2010 22:39

Vad gör man när det man tänkt sig inte går som man vill? Ger man upp eller försöker man lösa det? Om lösningen det man hade tänkt sig inte heller går som man vill, vad gör man?  Tänka om och tänka nytt... se det från ett annat perspektiv och på det igen. Ta hjälp av någon men vem? Vem vet och har kunskap? Magkänslan säger mig en sak, hjärtat något annat och förnuftet något helt annat... hur länge? Visst va allt lättare innan, men det roligaste hände ju under tiden. Kännslorna går upp och ner, fördelarna jämförs med nackdelar.


Kursen närmar sig med stormsteg och ridningen nu i veckan har inte gått som jag hade hoppats... ena dagen åkte jag till gården som ridkursen ska hållas på. Regnade och blåste = Capo i sin egna värld... andra gången jag red honom var på stubben, behöver jag säga mer... mycket att titta på och jag blev lite nervös när han drog ner huvudet mellan frambenen och gjorde hals rullningar (eller Nora-rullning som vi säger här). Han slappnade av tillslut men det tog långtid och ett tag där trodde jag att han skulle ta några glädjesprång... men än så länge sitter jag kvar och tror att om jag bara sköter det snyggt så kommer det gå bra.


Min lilla kille är lika söt som alltid och väluppfostrad!! Favorit bild i repris!!

  

Av Emma - 15 augusti 2010 23:22

Min lilla söta 2åring är bara för go! Idag när jag kom till stallet var han ganska långt bort i hagen, jag ropar på honom och han börjar gå lite långsamt mot mig. Jag reagerar på att det inte knäpper i staketet som det brukar göra och vänder mig om och ser att stängslet till hagen bredvid inte är stängt och då når ju inte elen fram till hans hage. Går ut ur han hage för att stänga den, när jag tittar upp och kollar på honom så börjar han trava mot mig som om han trodde att jag skulle gå där ifrån... sötungen då!! Väl inne i stallet så är han irriterad över alla flugor, sprayar lite på honom och det hjälpte mycket. Jag hann borsta lite och smörja muggen så kom Wilmas ägare in i stallet och hälsade på. Vi pratade lite och efter kanske 10-15min så hade Freeman somnat och var nära på att ramla... hur ofta händer det att en häst somnar i stallgången uppbunden helt själv?? Han är 2år och hingst dessutom. Inte så ofta vad jag vet iaf!! Men det är klart han är ju trygg med mig oxå!!! Min lilla gullunge som bara vill gosa!!!

Av Emma - 15 augusti 2010 16:59

Så var det dags för Pelle att få en ny frisyr igen. Nu när det är så varmt så blir han svettig när han står still i hagen och inte gör mer än vad han behöver. Så det blev en helklippning från mule till bakben, fast bara halva benen. Han njuter av att bli klippt och vill gärna hjälpa till så gott han kan! Cindi red jag själv för första gången på länge och det gick bra. Jag har de senaste gångerna fått henne uppvärmd eftersom jag har ridit Capo innan och det känns att hon är lite stelare i början än när hon är uppvärmd innan (inte så konstigt när man är 21år...). Freeman är en liten myskille fortfarande!! Men att jag fortfarande har ont i foten som han trampade mig på för en vecka sen... tur att han inte har skor!!

Av Emma - 13 augusti 2010 21:51

Igår red jag på både Capo och Cindi, började med Capo och han var lite seg till början men så när jag hade travat så kom han igång. Han känns mer och mer som en normal häst att rida på och är riktigt kul när han tar hjälperna rätt än som han gjorde från början och stannade så fort man rörde sig en millimeter i sadeln. Cindi känndes med helt okej för att jag inte har tränat henne på länge. Vi övade på övergångar och öppna och sluta i alla gångarter. Hon är så lätt att "överrida" då hon tar hjälperna för bra, det blir då för jobbigt för henne och hon blir sur... men det är bara att då tänka framåt neråt så blir hon glad igen!


Idag var det bara mys med min lilla kille medans Kalina red på Pelle. Så tänkte jag att det är ju perfekt att sadelträna honom igen då det va ett tag sen sist. Så på det det nya schabraket och Cindis gammla sadel som inte ligger helt tokigt på honom men passar inte att rida i, men bara ha den på ryggen är helt okej. Fick träns på sig med och det va ju helt okej!! Ut och ner till gammla vallen och allt gick toppen bra tills vi skulle gå genom öppningen... det är ju el i staketet och när jag gick lite före honom in så trampade jag på ett grässtrå som nådde upp till eltråden och det knäppte till... som ni redan vet så har han stor respekt för elen och tar stora hopp bakåt, var på jag tappar honom... han börjar bocka och jag säger prooo, han slutar att bocka och jag kan gå fram och ta honom. Shit vad mycket som jag hann att tänka vad som kunde ha hänt... men så tog vi oss genom den äckliga öppningen, där stod nästa spöke... en pall som Kalina hade använt för att komma upp på den stora hästen (läs ponnyn...) Pelle. Efter kanske 5min så var inte pallen så läskig längre och vi kunde fortsätta.


 

Tog med mobilen, så inte den bästa bilden direkt... men söt är han ju!! 

Av Emma - 11 augusti 2010 22:41

När jag hade slutat jobbet så var det direkt ut till stallet och åka iväg till gården som kursen är på nästa helg. Först var det ett stop på vägen för att hjälpa Tessan lasta Kira, som bara behöver någon som går bakom så går hon in i transporten. Det gick bra och väl framme så var det fullt drag på gården. Traktorer körde och de högtryckstvättade stallet. Hästar som gick i hagen brevid, vägen som är 5m från paddocken m.m Fanns mycket att kolla på och jag kände att jag börjar med att gå med Capo runt istället för att sitta upp direkt som jag brukar göra. När jag väl hade gått med honom så lugnade han sig lite och frustade. Han kunde inte riktigt koncentrera sig på mig men efter ett tag så frustade han igen och det blev mer arbete. Travade ganska lite men han höll traven bra och lyssnade ok för att vara på ett helt nytt ställe.


Åkte vidare till min lilla kille som är inne i en bra period nu. Han kommer när jag ropar och är lugn när man hanterar honom. När jag ställer honom i stallgången så somnar han nästan direkt!! Han är ju så go min lilla kille!!!

Av Emma - 10 augusti 2010 22:59

Hästarna fick klara sig utan mig idag för det va speedway igen som fick ta deras plats! Fast jag tog lite ledigt mitt på dagen för att fixa med honom istället. Jag har ju svårt att slita mig från honom och spec nu när muggen måste skötas...

Det va riktigt kul att kolla de första 4 men i det 5e så åkte först en ut (han sladda in i en annan och åkte ur) och sen va de bara 3 och hann bara in i först kurvan och körde in i varandra igen... hjärtat stannade på mig kändes det som och det var så att man fick rysningar... ucsh gillar inte när de skadar sig... Annars så var det kul att se men sååå nervöst när de kör så nära i kurvorna... Mycket skratt som slutade med motsattsen... sååå nära, så nära...



     

Av Emma - 9 augusti 2010 22:17

Första dagen efter semestern på jobbet och när jag kom hem störtade jag ner i soffan... inte förens 1.5h senare kom jag upp ur den och åkte ut till min lilla kille. Kalina och Trams följde med och fick lite friskluft. Freeman skötte sig idag som en normal häst även om hagkompisen ropade på honom så reagerade han inte. Jag orkade bara inte att rida idag, kroppen bara hade slut på energi. Efter stallet åkte vi och handlade, självklart glömde vi inköpslistan hemma... förvånade över att vi glömmer nått sånt?! Ehh, nee och det va visst inte jag heller. Fick med ganska mycket av det vi skulle ha hem iaf som tur är så är vi bra på att diskutera och analysera så vi kunde handla allt som skulle handlas. Nu var det bara hem och fixa kvällsmat, det blev brocolisoppa med minimorötter och champinjoner!! Det blev godare än vad jag trodde frånbörjan och det kändes nyttigt att äta soppa!! Borde äta mer av det nu när det är lite kallare ute. Nu hoppas jag på att jag snart  får mer energi så jag orkar med allt som ska göras.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards