Emma Eskilsson

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma - 8 augusti 2010 22:19

Idag var det en seg dag till, känns inte riktigt som om jag har haft semester... iof så har det ju varit nått med jobbet som jag har fått hjälp till med varje vecka med så det kanske inte är så konstigt?! Första veckan var det nycklar till en ny hyresgäst i kontorshuset som jag skulle ha, bara det att jag inte har hand om de nycklarna... bara korten till entre och källare men inte in till deras dörr. Andra veckan fick jag jobba 2dagar och tredje veckan fick jag hjälpa till med att fixa nya kort till folk som ville ha. Så jag har haft jourledigt!!! Jätte bra och skönt har det varit men kopplat bort jobbet har jag ju inte kunnat gjort... men men jag får kanske ta och åka bort och stänga av mobilen ett par veckor!! Någon som ska med??!


Idag åkte jag först till min lilla stjärna och han va som vanligt idag!! TACK!! Tog in honom i stallet för lite pyssel och det ena ledde till det andra och vi gjorde bla fläta i manen, provade på att ha skyddfram för första gången (lyfte högt på benen nästan som spanskskritt!), provade vi sadeln (gick ett par varv i stallet) och verkade hovarna. När jag höll på med sista bakhoven så känner jag att han slappnar av helt och efter 10sek så tappar han balansen och trampar mig på foten... han somnade... han såg lite yrvaken ut när jag kollade på honom och som om han inte riktigt fattade vad som hände. Så nu har jag lite ont i foten... men inget som inte borde vara bra imorgon!! Tur att han inte har skor på sig!!


Capo skötte sig helt ok idag, men kunde ha varit lite bättre ibörjan av ridpasset. Cindi känns ganska bra nu och vi gjorde mycket skolor och hon böjde fint i båda varven!! Nu är jag så sugen på träna igen, tur att kurshelgen snart är här!!



Av Emma - 7 augusti 2010 23:16

Gick och la mig kl 02 igår efter att ha kört hem syrran från stan så kände jag mig ganska så trött och seg hela dagen. Min kropp ville inte riktigt komma igång och efter en långpromenad i skogen blev det inte bättre. Fast det är inte så mycket att göra åt det bara att åka ut till stallet och göra det bästa av det. Först var det Capos tur att bli riden och det gick ganska bra även om han var lite seg och hade annat att kolla på så kunde han tillslut koncentrera sig på mig och det gick bra. Allt som allt tog det 1h, så jag va riktigt nöjd med hur snabbt det gick, men så är det ju när man är själv med så gå allt mycket snabbare!! Men klart roligare när man är fler!


Ner till min lilla kille där jag ser direkt att nått inte är som det ska... nee och de va det ju inte heller. Lilla minishettisen Wilma hade smitit under eltråden och stod och pep nere hos Freeman och han tyckte det va jätte kul med en litet sto... hmm, snabbt upp för att dela på dom även om det var en eltråd mellan dom så nådde de varandra. Wilma var inte så pigg på att följa med men gjorde det iaf även om hon tyckte att gott kunde få vara kvar. När jag hade fått henne i rätt hage så var det bara Freeman kvar. Fast smörja muggen när han är någon annanstans än "hos mig" är inte det lättaste så jag tog in honom istället i stallet. En heldel egen vilja hade han, men tillslut så fick jag med honom in. Nu gick ju allt bra men får se om den lilla tjejen rymmer igen så får vi hitta på nått... Som tur är så har Freeman tillräckligt med respekt för elen, som läget är just nu iaf!

Av Emma - 6 augusti 2010 20:59

Så var man ett år äldre i år igen... började med att gå upp kl 8 för att ge Alfons frukost och sen kunna gå en långis vid 9:30 på ca 1h. När vi kom tillbaka var det dags att städa och göra det fint tills em. Fixade lunch till Kalina, syrran och mig och efteråt åkte jag och syrran ut till Freeman. Sötisen fick ställa upp på lite kort med mig oxå!!! Visst är han fin min lilla kille!!


  


 


  


  


  


                  


Sen var det vidare till Söderköping och hämta upp farmor och mormor. Som tur va så var min syster med för annars vet jag inte om jag hade fixat det själv!! De är ju så söta på sitt sett, svårt att beskriva hur gulliga de är. När mamma, pappa och Kalina slutat jobba så blev det middag med glass m.m till efterrätt!! Nu är jag helt slut och ska försöka sova lite.


Tack för alla fina pressenter jag har fått av er!!

Av Emma - 5 augusti 2010 23:30

Helt underbar dag idag med mycket sol och värme!! Hösten får vänta och det tycker jag är bra, eftersom jag fryser sååå mycket då... Idag fick vi åter rida på kvällen och Capo gör små framsteg för varje dag som jag rider på honom. Han blir mer och mer ridbar och ibland känns det som om jag rider på en "vanlig" häst!! Visst får jag lite missförstånd ibland med vad det är jag vill men då är det bara att gå tillbaka till sig själv och fundera på vad det var som gjorde att att han trodde att jag menade så. Just nu blir det mycket övergångar i skritt och trav, galoppen tar vi nästa gång vi är i ridhuset igen. Det känns säkrare så för min del!!


Freeman är ju en liten kelgris... men muggen vill inte riktigt ge med sig helt men vi kämpar på och hoppas att det inte blir för torrt så det spricker... Nu längtar jag massor till inridningen och allt vad det innebär!! Även om sommaren är jätte härlig så längtar jag mest till nästa vår då min lilla kille förhoppningvis är ridbar!! För sommaren är det sommarbete som gäller och semester för honom igen!! Så ska vi börja lite mer på riktigt nästa sensommar/höst. Innan dess så ska jag ta ut ET Linda nu i september tänkte jag att hon ska få klämma igenom honom. Jag klämde lite själv vid manken och ner för ryggen och han reagerade genom att svanka första gången... jag klämde igen och då reagerade han inte lika starkt så jag gjorde det igen och då fick jag nästan ingen reaktion. Så innan jag börjar hänga måste hon komma för att se så han är hel och mår bra i kroppen!!!

Av Emma - 3 augusti 2010 21:05

Är det hösten som är här tidigt eller är det bara jag som har fått den kännslan?? Igår regnade det heladagen så det blev ridhuset igen. När jag tog in Cindi och Capo så stod de och skakade... men de blev varma igen snabbt och väl i ridhuset så hade de slutat skaka. Capo var duktigare igår än tidigare och det flöt på bra! Vi provade att fatta ett galoppsprång i varje varv även om det blev ganska mycket slängtrav så är jag nöjd då han endå tänkte framåt och ville göra rätt även om han inte riktigt vågade ta steget till flera galoppsprång. Börjar bli riktigt nöjd med honom.


Freeman fick idag kommentarer som "vad fin hon är, har du henne på bete?" (Hon som sa det trodde att det va Cindi...) "Jasså är DET fölungen?? Men han måste väl va 3år nu va?" När jag sa att nee han är bara 2år så kom det, "Nee, men är HAN 2??? så stor han är!!" Nja fast så stor är han inte sa jag, när jag har mätt honom så är han 160-162 cm ungefär. "Jaha, men guva fin han är" Mmm vad ska jag säga? Ja, jag vet att han är snygg!!!?


Idag när jag skulle ta in Capo från  hagen så ville han inte ha med mig att göra... Cindi där emot gick efter mig?! Tillslut så fick jag ta in Cindi för att sen kunna hämta Capo. Som tur va så hade inte Capo rullat sig så borstningen gick snabbt och ut på vallen för att rida. Där va redan T och L där och red på sina hästar. Capo tyckte att det var jätte jobbigt att Cindi var kvar i stallet och brydde sig inte alls om att det var två nya hästar där. Han var annars jätte duktig och bjöd framåt hela ridpasset. Många skritt- trav- skritt idag med ett klart godkänt resultat!!!

Av Emma - 2 augusti 2010 09:36

I fredag och lördags hände inte så mycket på hästfronten. Jag jobbade i fredags med och det blev först skogen där vi hittade hallon!! På kvällen blev det hallonpaj med hallonvin, så gott!! Blev även utgång till det "nya" dansstället. Träffade på lite folk från förr och det är ju alltid kul!! Lördagen spenderades mäst på soffan och först på em åkte jag ut till Freeman och tog hand om honom.


Igår åkte jag och Freeman till ridhuset, själva!! Han har ju tyckt att det har varit roligt att åka transport... men nu så bara ville han inte gå in. Jag höll på i ca 10-15min så som jag brukar göra med honom (jag leder och han följer) men nee det gick han inte med på. Eftersom jag har hjälp andra med deras hästar vid lastning så gjorde jag så som jag gör då. Jag började och efter 10-15min stod han snällt där inne som om han inte gjort annat. Men innan dess så var han mycket trottsig och ville inte alls förstå vad det va jag ville. Det som va bra var att han höll sig på marken helatiden även jag pressade honom! Väl framme så skötte han sig bra. Speglarna var jätte intressanta, självklart blir det longerlina på honom f.o.m nu då det finns fall där hästar har försökt hoppa in i spegeln och det vill jag inte ska hända (även om jag tror att han inte skulle tänka tanken så vill jag endå inte chansa). Han förstod själva longeringen förvånandsvärt bra med tanke på att det är endast ett fåtal ggr han har fått testat på det. Lastningen hem gick mycket bättre, bara en gång att han backa ner då han stod med framdelen på men gick in helt när jag sa att det inte va det jag ville. Fast det är ju skönt att kunna åka själv med honom och slippa hjälp varje gång!!


Åkte sen vidare till Capo och med honom och Cindi till ridhuset. Jag red först och han var lite mer framåt än vad han tidigare har varit. Han gick riktigt bra i slutet och svarade bra på hjälperna. Sen bytte jag och Capos matte hästar och jag red en sväng på Cindi. Hon är ju ganska rolig att rida men har lite olater för sig då hon gärna tar tag i bettet precis i halten... så det fick vi öva lite extra på.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards