Emma Eskilsson

Alla inlägg under september 2010

Av Emma - 22 september 2010 23:02

Lydig och hopphäst = Freeman


Idag åkte bara Freeman och jag till löshoppningen. Jag fick hjälp av Ikaros matte vid lastningen som gick super bra! Iväg och resan dit gick bra, han står stilla och ibland undrar man om han är kvar. Väl framme fick vi vänta lite på att hoppträningen var klar så vi passade på att gå omkring lite på stallplanen tills de va klara. Äntligen var det våran tur och de två första sprången hade han en bra ingång men tog en "halvhalt" innan andra hindret. Tredjegången där emot flög han över utan problem!! Ja, men så där ja!! Höjde lite och breddade oxern så tog det kanske 5-6språng innan han flög över dom ingen med egen bjudning och utan att vi behövde driva honom. Vilken stor skilldnad mot första gången och då är det bara tredje gången vi hoppar honom. När vi var klara så fick han beröm och jag gick iväg för att hämta jackan på ett av hinderstöden. Mammagrisen följer efter mig som en osäker liten hundvalp med mulen i ryggen... Han som ska visa F har en dotter som även hon var med och hjälpte till med att löshoppa. Hennes kommentar om att Freeman gick efter mig va; Har du honom aldrig i grimskaft? Går han alltid lös?! Skön unge!! Hon skulle bara veta att jag har glömt att sätta fast grimskaftet när jag skulle ta in honom från hagen... Aja, jag är super nöjd med min "hopphäst" och tror att visningen i år kommer att gå bättre än förra året, och då menar jag inte kommentarerna från dommarna!!

Av Emma - 21 september 2010 20:46

Så var det dags för hösten... suck, lera enda in i öronen har hästarna den här årstiden. Freeman verkar gilla ha lerinpackning varje dag med... tror inte att mina axlar och nacke kommer att gå med på det om han tänker fortsätta med dessa SPA lekar. Tror inte att jag har borstat honom så mycket som idag någon gång under hans liv. Som vanligt tyckte han att det är super mysigt att bli ompysslad, står och njuter! Han är ju så gosig, när jag står och borstar på frambenet så vänder han på huvudet och sticker in mulen i nacken på mig och drar in ett djupt andetag. Gullunge då!! Min bästa lilla kille, skulle inte kunna byta bort honom mot nått!! Fast det kanske inte är så ovanligt heller?!

Av Emma - 20 september 2010 17:53

Igår åkte vi till ridhuset med Capo och Cindi. Capo var fortfarande som förra helgen och vi tror att det kan vara en hovböld som är på väg... han reagerar när jag klämmer på ett visst ställe i hoven, bara vänta och se. Cindi red jag på lite med ett nytt bett som jag lånade av Tessan. Hon känndes jätte fin på det och att kunna rida med enhandsfattning kommer naturligt!! Hon gillar det och jag med då jag inte får lika ont av att rida som jag får av vanliga tränsbettet. Det är ny AR kurs i oktober och just nu är jag mest nyfiken på att ta med Cindi då det är henne jag har kommit längst med i utvecklingen. Skulle vara kul att se vad jag kan jobba mer på och hur hon kan utvecklas vidare!!


Ikväll är jag hästledig och ska på info om danskursen som jag hoppas blir av nu i höst. Om jag någon gång skulle sluta med hästar pga nått som jag inte kan komma på just nu så skulle jag helt klart dansa!!

Av Emma - 18 september 2010 19:24

Min fina lilla kille kan jag inte vara annat än super nöjd med. Tänk alltsom han kan och har lärt sig under 2.5år Idag var han inte sämre!! När jag kom till stallet så var Cindi, Capo och Pelle inne. Det hade regnat hela dagen så jag förstod att de fick stå inne en stund för att torka upp lite. Freeman hade inte ännu varit inne i stallet samtidigt som Cindi och jag tänkte det att nu är det väl ändå dags. Jag menar någon dag måste ju vara den första. Sötisen stod vid grinden när jag kom och när vi kom in i stallet mötes vi av Cindis gnäggning... shit tänkte jag men Freeman följde efter mig och brydde sig inte alls!! När jag ställt upp honom i gången så tittar han bara på henne en kort stund sen var det inte så intressant längre. Hon slutade gnägga och han gör det han är bäst på i stallgången nämligen halvsova!! Jag fixade med honom och han stod som en sån häst man bara drömmer om (jag iaf), nämligen stilla!!


Jag blir så förvånad när människor väljer att leva ett liv de igentligen inte trivs med bara för att vara snäll. Som en nära vän till mig berättade att en killkompis till henne var ihop med en tjej under flera år. Hon utnyttjade honom till allt, fick honom att sköta hemmet, barnen och allt där imellan bara för att hon kunde. Han trivdes inte men stannade bara för att vara snäll och hjälpa henne. Det slutade med att hon var otrogen med chefen, gick ifrån honom för att fortsätta livet med hennes nya kärlek... så att stanna i ett förhållande som man inte trivs i bara för att vara snäll och att det är det om är lättast kan jag inte riktigt förstå... Visst det funkar ett tag men tillslut då? När botten är nådd, vad händer då? Då har man "slösat" flera år (beroende på hur mycket man har orkat med) på ett liv som man igentligen ville lämna för flera år sen... hmm, aja bara hoppas att man själv inte sitter här i den sittsen utan att veta om att man är där.


En av mina favoriter, förr kunde jag lyssna på den hur mycket som helst!!


Av Emma - 17 september 2010 20:41

Det är mycket sällan som jag skriver nått om mitt jobb, men igår så var det Fastighetsdag. Fastighetsdagen innebär att alla kontor som min arbetsgivare har ute i landet kommer hit där vi har möte hela dagen där vi får ta del av hur det har gått för företaget senaste året och hur framtiden kan komma att se ut. Det är alltid lika kul att träffa arbetskamraterna som jag har ganska mycket kontakt med om jag jämför med andra här i norrköping, vilket är såå kul!! Det finns ju dom som inte alls har någon koll på varandra ens i här i norrköping där vi finns på fyra våningar. På kvällen är det 3rätters som börjar med en fördrink, vittvin till förrätten, snaps, röttvin till varmrätten, portervin till efterrätten, baylis till kaffet och sen ett par drinkar på det... ojoj, mycket dricka men det är så trevligt och alla är på bra humör!! Pianisten som försökte spela var jätte duktig, det blev ett par danser innan kvällen tog slut!! Det avslutades med lite efterfest i lobbyn på hotellet!! Kvällen blev till natt och jag kom hem senare än vad jag hade tänkt, men helt klart värt det!! Ett par timmars sömn för att sen upp och jobba. Gick förvånandes bra men så är det väl när man får lite energi mitt på dagen!!


Idag är det ingen vanlig dag heller för Kalina fyller år!! Grattis gumman, hoppas att du har haft en bra dag!! Kvällen har spenderats med tjejerna med god mat och skratt!! Även om jag kanske inte skrattade mest pga huvudverk och grymtrötthet... Alfons bor hemma hos mig den här helgen med!! När syrran kom med honom till jobbet förut idag så blev han sååå glad att han inte visste vart han skulle ta vägen!! Hela kroppen på honom utstrålade en överlycklig hund, han är bara för go!! Nu ska jag sova för att jobba heldag med att städa på VRF...

Av Emma - 15 september 2010 21:34

Nu har det hänt lite sen sist. Vet inte vart jag börja och vet inte om jag kommer ihåg så mycket heller... I lördags eller i söndag var vi i ridhuset och skulle rida på Capo och Cindi. Jag red som vanligt på Capo och när jag skulle trava så var han ganska mycket motig. Jag fick honom att trava och då gick han med korta steg och när jag försökte få honom att gå mer framåt och länga steget så började han galoppera istället. Jag sitter av och longerar lite för att se om jag ser någon ojämnhet. Ser inte direkt mer än han han har samma tendens där att börja galoppera när jag bad om mera trav. Jag sitter upp igen och nu känner jag en mer ojämnhet mot hälta så jag sitter av direkt. Nu fick han vila ett par dagar och sen ska han kollas om det är bättre. Skulle kuna tro att han har gjort nått i hagen då de fick en ny hösilagebal i hagen dagen innan. Men det är sånt som märks.


Freeman har inte gjort så mycket sen löshoppningen förra veckan, så igår var det hans tur igen att få göra något! Jag tog fram sadeln för att hänga lite på honom igen för 3de gången. Han tyckte att det var helt okej att få på sig sadel och stod som ett ljus! Jag ställde som vanligt pallen brevid att stå på när jag ska hänga på honom. Freeman är jätte duktig och står och gäspar när jag hänger!! Han började gå framåt en gång men då kunde jag ta i grimskaftet så han stannade. Han vände då på huvudet mot min fot och luktade på den... gick åt sidan så pallen stod under honom... han börjar då att backa, backar på pallen... hela tiden med mig på ryggen. Han är ganska så cool och slutar att gå när han märker att det är en pall ivägen och när han hade stått stilla i 5sek så hoppar jag av. Hoppar upp och hänger en sista gång så jag avslutar med att han står stilla. Han är så duktig min lilla kille, bara det att han gäspar när jag hänger på honom är bara så bra!!!



Av Emma - 12 september 2010 21:06

Gillar dig precis som du är!!!


Av Emma - 9 september 2010 21:42

Capo är ganska speciell häst då han ibland kan gå "över" mig och ibland lyda mig då jag bara behöver peka på det jag vill att han ska göra. Vi åkte till ridhuset idag med Tessan och Kira, som förövrigt testade att lasta själv idag och tyckades!! Hur kul som helst att lastningen fungerar nu för dem!! Capo var jätte duktig idag och gick med bjudning framåt!! Han hade ett så där bra sug framåt och när det var dags för att galoppera så var han helt med på noterna och visst direkt vad det va jag ville. Började med högergalopp och efter ett halvvarv med halvtaskig kvalité så smackade jag på honom lite och då kom början mot ett bocksprång. Jag kunde som tur va avbryta honom innan han började bocka på riktigt!! Efter det var han jätte duktig och fick en bra högergalopp. Så var det vänster varvet och nu visste han vad det va jag ville. Började som vanligt att fatta från traven och när han kunde det så fick han en miniskritt paus. Jag skulle börja trava igen efter pausen men då bjöd han på galopp istället och jag tänkte att ja visst varför inte och lät honom fatta två gånger i skritt istället för trav! Så skönt att han äntligen vill galoppera istället för att bara tvärnita som han gjorde första gången jag försökte galoppera... nu ska vi bara få till ridningen i galoppen med!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards