Emma Eskilsson

Alla inlägg under oktober 2009

Av Emma - 20 oktober 2009 12:04

Min dator är så seeeg... så det blir att uppdatera igår idag istället!


Jag red på den nya hästen igår, bara i skritt då det har regnat så mycket... gegga på vallen Obestämd Jag trodde att jag skulle få problem då de andra två hästarna gick när jag kom till stallet så det bara var vi två kvar... men han kollade efter dom, spände sig lite men inget skrikande efter dom och efter mindre än 1min så stod han lugnt i stallgången!! Tessan var snäll och hjälpte mig med att sitta upp. Han var jätte duktig och stog helt stilla!! YES!! Bra att något fastnar som vi tränar på. Sen blev det lite små stop men inget konstigt eller att han inte ville utan bara att titta på andra saker. Just nu känns det som om vi kommer framåt men med mycket små steg.


Cindi verkade jag i lördag och hon är ganska fin i hovarna! Just nu är det "bara" att få vänster fram att ta mer vikt på insidan. Ganska svårt då hon är inåttåad... hon lägger gärna vikt på utsidan då istället.


Freeman är ju som vanligt min lilla snälla hingst!! Jag har ju honom lös med grimskaftet över halsen då han äter och jag kan lämna honom och gå till bilen och hämta grejer, men igår så åt han fortare än vad jag trodde att han skulle göra så när jag hade letat klart efter svettkrapan som är piggar på och tittar till honom så kommer han gåendes mot mig!! Så fort fram med en morrot och berömma när han kommer till mig Glad Det hade jag inte kunnat tro när han va så här liten att han skulle kunna vara lös, jag vet att man inte ska göra så här men han är en fegis och skulle aldrig våga gå någon stanns själv. Så har vi inga ston i närheten heller som skulle kunna locka honom att ta ut svängarna! Slänger in en blid som jag inte tycker är så längesen den togs!!

Freeman 1v  

KM

Av Emma - 17 oktober 2009 22:56

Idag har vi haft KM i dressyr på klubben! Jag var i sekriteriatet som vanligt men det var kul att se alla nya ekipage och även gamla. Jag skulle gärna ha varit med men efter som jag var sjuk i veckan och fortfarande inte är helt okej så blev det så här. Jag kanske kan vara med nästa helg i stället då det är tävling i en kombination av hoppning och dressyr. Jag är ju inte så jätte hoppig av mig men en bana på 40cm så känns det mer en utmaning att komma ihåg banan än att själva höjden... jag hoppas att det kommer att vara en lätt bana att komma ihåg! LB:1 kan jag ju redan!!


Jag red även på den nya hästen idag och det gick lite bättre än förra gången men inte så bra som det har gått... Tessan fick rycka in den här gången och hjälpa mig. Skritten gick ganska bra och inga protester där utan bara lite stopp. När vi skulle trava så kom protesten, ett bakben som sparkade... men då... det slutade med att Tessan fick springa med oss och då gick det bra. Mitt mål var att sakta av själv och det gick ganska bra men att börja trava var svårt... sista gången vi skulle börja trava så svarade han ganska fort så då avslutade vi passet. Så vart han blev han rädd för nått med, men den här gången att jag lite lika löst!


Red även på Cindi efter det och vilken stor skilldnad på ridbarhet. Testade tränsbettet idag med och det gick jätte bra! Hon var mjukare än vad jag trodde att hon skulle vara så jag blev positivt överrakkad. Vi övade lite på övergångar skritt-trav-skritt-halt-rygga-trav-halt-trav-skritt-trav-halt-rygga-skritt osv. det är ju så kul att leka så där när det är lätt! Självklart är utmaningen med att göra det med så små och fina hjälper jag kan, som inte alltid är det lättaste... men försöka måste man ju!


Så var jag som vanligt uppe hos min lilleman och gav honom avmaksningsmedel i havren. Han tyckte att det var äckligt först men så tuggade han i sig allt i alla fall, han t.o.m  slickade i sig det sista... haha lite rolig är han! Den vanliga borstningen blev det men med den nya svettskrapan med taggar på som är jätte bra!!

Av Emma - 16 oktober 2009 22:47

Idag pratade jag med ägaren och hon kännde på sig i onsdags när jag red att hon hade "förstört" nått. Det är ju skönt att hon håller med mig och vi har kommit fram till hon ska longera på tisdagar och rida ut på söndagar. Imorgon ska jag ju rida honom igen och jag hoppas att vi kommer över ens då!


Idag så var det enbart ut och ta in hästar och fodra, åkte hem till Tessan en snabbis med för att snacka lite skit och även om morgondagen. Det regna massor och jag orkade inte åka upp till lillkillen så han fick klara sig utan mig idag. Jag tror att det är nog mer jag som lider av att inte åka till honom än att han saknar mig...


Vi tog även in årets första hösilage bal, tog en kort på den lilla för den är ju så söt! Men den var dålig hela balen... bara att kasta ut den och hämta från balen som står i hagen istället...


  


Jag vet inte vad det är men min mobil och dator men de är inte på samma spår så jag fick ta ett kort med kameran på kortet jag har i mobilen... mmm det är därför kortet blev så konstigt... aja jag ville bara visa så liten och söt den är, eller var!

Av Emma - 15 oktober 2009 21:37

Så red jag på den nya hästen idag igen. Han var bättre i skritten idag men som igår när jag skulle börja trava ville han inte. Lena var med så hon fick springa med honom och då travade han. Men ojoj vad vi fick backa idag... nästa gång är på lördag och jag hoppas att det kommer att gå lite bättre då. Det enda som var bra idag var att han stod stilla när jag satt upp första gången!! Yes!! Nått som har fastnat i minnet på honomSkrattande

Av Emma - 15 oktober 2009 12:10

Det gick inget bra igår med den nya hästen… Tjejen som äger hästen red i förr går och en kompis till mig skrittade på en annan häst samtidigt. Han hade hoppat med frambenen en gång och även sparkat med bak en gång. När jag kom igår så hjälpte Lena mig först med att hålla i honom när jag satt upp för att han ska lära sig att stå stilla. På tredje försöket stod han still och fick massor beröm! Vi började som vanligt att böja lite, byta varv och vända för hjälperna. Det blev mer stopp än vad jag brukar få och när jag skulle börja trava så fick jag bra något travsteg innan han saktade av… så jag bad honom igen att börja trava, han tog något travsteg igen och sen gjorde han halt… men då… bara be honom igen att trava och då kom en spark mot skänkeln… NEEJ sa jag åt honom då. Trodde att han hade slutat med det nu efter som han bara gjorde så de första gångerna jag satt på honom. Så efter ett tag så fick jag honom i alla fall att trava utan tjafs och jag kunde saktade av i båda varven. Direkt efter det satt jag av och vi gick in. Jag ska rida på honom idag igen och hoppas att han är mer arbets villig. Ny dag nya möjligheter, det som hände igår var just igår och har inget med idag att göra!! Jag får ta det med ägaren med att hon bara får rida ut tills han blir mer ridbar.


Igår hade jag nästan ingen röst heller... idag är det mycket bättre!!

Av Emma - 13 oktober 2009 20:35

Jaha... det var inge länge sen jag va sjuk men nu är jag det igen och konstigt nog är det samma symtom. Först ont i halsen sen jätte snorig och ont i kroppen... nu hoppas jag bara att jag får behålla rösten och inte vakna imorgon med ingen röst. Blev ingen ridning idag men jag ska rida på den nya hästen imorgon då vi måste öva på att stå stilla vid uppsittning. Får se hur mycket vi orkar sen.

Min lilla snälla kille fick på sig den nya cremen idag spännande och se om den fungerar.

Slänger in en bild då jag inte orkar skriva mer...

  

önskar att jag hade sån här energi Tungan ute

Av Emma - 12 oktober 2009 21:26

Idag så var allt farligt... ojoj... innan jag ens hann att sitta upp så blåste den nya hästen upp sig och vart rädd för allt möjligt. Han tom kastade sig bakåt då vi bara stod stilla, så vi gick 2varv tills han hade suckat. Då kunde vi börja med övningen stå stilla medans jag ska sitta upp. Inte lätt idag då det fanns spöken stt spänna sig för och allt som han kunde lyssna på... Lena kom hem som tur va och hon hjälpte mig att träna på att sitta upp medans han stod stilla. Det tog 3upprepningar innan han stod helt still. Sen så började vi skritta och då konstigt nog kunde han slappna av mer! Vi bytte varv ofta och gjorde "bakdelsvändning" han var jätte duktig Glad Sen var det dags för trav och han tvekade lite först men så okej då sa han och började trava. Det blev hela 1.5varv innan han saktade av. Vi började om från början och han saktade av direkt efter 3-4steg och igen trav 3-4steg... hmm... men sen var det som om han tänkte att nee vad håller jag på med det här är ju kul så började han trava direkt när jag bad om det!! Resten av ridpasset övade vi på övergångar mellan skritt och trav och det var ju så kul att han tillslut började springa i traven Skrattande då avslutade jag passet och vi gick in!


Fritte och Jacke kom idag på en gång när jag ropade på dom! Jätte bra då det är så mörkt, jag ser ju nästan ingenting. Lillkillen har fått lite mugg så nu ska jag prova Aloe Propolis creame och se om det blir bättre.

Av Emma - 11 oktober 2009 19:35

Efter att ha verkat Jacke och hans 3åriga syster... (suck... behöver jag säga mer?!) så orkade jag inte åka till ridhuset med Cindi och som tur va så skulle Tessan inte hinna hem i tid. Vi skulle annars ha åkte med Cindi och Kira, men det får bli en annan dag kanske tisdag eller tosdag?! Jag måste ju rida igenom LB:2 en gång innan klubbdressyren så jag slipper rida fel nu när jag har klarat av att inte göra en "Emma" när jag har tävlat de sista gångerna!! Efter som jag inte orkade rida så blev det tömmkörning istället och vi övade efter uppvärmningen på att trava - halt - trava - halt -trava osv... när hon väl fattade själva grejen så laddade hon i varje halt och sprang i väg som ett skott i trav för det är ju så kul Skrattande  bra att någon av oss hade roligt.


Om jag inte är bättre imorgon än vad jag har varit sen i torsdag så är det dags för att boka en tid till naprapaten igen... den här gången ska jag prova en ny igen. I samma hus som jag jobbar i inne i stan så har det flyttat in massörer och naprapater en våning ner, det är ju helt perfekt om de skulle va bra!!!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards