Emma Eskilsson

Alla inlägg under oktober 2009

Av Emma - 10 oktober 2009 21:52

Idag fick jag gå upp tidigt för att hinna med allt. Började att rida på den nya hästen då det fortfarande var frost på gräsvallen. Han var duktig när jag skulle sitta upp och tog "bara" 2steg efter jag satt mig i saden. Tog kortare tid för oss att komma till avslappning. Traven gick med bättre då han tog hjälpen nästan direkt och han saktade bara av två gånger till skritt och sen så tredje gången behöll han traven tills jag bad honom att sakta av! När han var så duktig så fick han skritta ett tag, då övade vi på vändningar lite mot "bakdelsvändningar" och jag behöver inte mycket hjälper för att han ska fatta vad det är jag menar. Han går inte emot hjälperna längre som han gjorde i början utan följer dom istället. Lena kom ut för att ge dom morgon hö men eftersom jag red så kollade hon på oss istället. Hon sa det att man ser stor skillnad från det jag började med honom i september och det känns bra att det inte bara känns utan syns med Skrattande


Efter ridpasset kom Tessan och hämtade mig och vi åkte till Sharpman där det skulle vara sadelclinic. Nja den var väl inte så där jätte givande men kul att prova sadlar var det!! Blev en del att ta med sig hem med, fast ingen sadel kanske jag ska tillägga...


När vi kom tillbaka så var det tantens tur att bli riden. Hon var lite stel till en början med mjuknade upp efter ett tag. Hon har blivit lite nonchalant mot skänkeln så idag övade vi på att ta mycket lätta/snabba hjälper direkt, när hon fattade vad det var jag va ute efter så tyckte hon att det var jätte kul och ville bara fortsätta! Kul när hästen bjuder på olika gångarter! Som när jag travade och skulle få henne mer framme för skänkeln så tog hon det som en galopp fattning... måste jag tillägga att hon gillar att galoppera! Det var ett roligt pass som jag ska fortsätta med!


Till sist upp till små killarna och matade dom en snabbis sedan hem och fixade till mig så bra som möjligt på 15min innan det bar iväg till firande av en 55åring Glad

Av Emma - 8 oktober 2009 20:44

Den "nya hästens" ägare och jag har bestämt att jag ska rida på honom mån, ons, tors och lördagar. Det känns jätte bra att rida honom så ofta och hon "bara" rider ut än så länge. Igår så fortsatte vi att öva på att stå stilla när jag ska sitta upp. Lena kom förbi då jag nästan var klar, hon höll i honom när jag satte upp och han tog det jätte bra och var stilla hela tiden! Idag brydde han sig inte om hösilage balen, vilket är jätte skönt. Jag skrittade ganska länge och han tog mina hjälper bra. Han tog mina vändande hjälper så bra att jag blev förvånad själv! Kunde även känna att han tog framåt drivande hjälpen för första gången helt utan tvekan! Sen skulle vi börja trava och han började lite tveksamt men efter lite igång sättningar så kunde vi trava på. När vi tog en paus i från traven så blev han helt utan förvarning rädd för något och hoppade åt sidan, jag hängde då inte med så bra utan hamnade på sidan... som tur va så stod han stilla medans jag tog mig upp igen, om han i det läget bara hade skakat lite på sig hade jag inte suttit kvar... så löst har jag inte suttit på länge... sist jag ramlade av (eller blev av bockad) va på Jullan förra året samma dag som vi sålde Herkules (i augusti tror jag). Efter jag kravlade mig upp igen så fortsatte vi skritta lite för att smälta det vi just varit med om. Jag tyckte att vi inte riktigt var klara och att vi kunde höja ribban lite så jag började trava igen men den här gången satt jag ner i traven. Red på 8volter och så kommer den efter längtande halvhalten!!! YES!!! Han tog den genom hela kroppen, en helt underbar känsla! När han var så duktig avslutade vi passet direkt.


Idag var jag sista gången på hundkursen och det gick jätte bra förutom att det regnade hela tiden... men nu blir det inte hundkurs igen förens i vår någon gång då jag inte vill vara ute i vinter... det är ju as kallt redan nu. Kommer ju inte finnas några kläder i världen att hålla mig varm.

Av Emma - 6 oktober 2009 21:25

Dåligt minne jag har då... glömde totalt bort att massera och stretcha tanten idag innan jag skulle rida Obestämd åå vad trött jag blir på mig själv... men det gick bra endå! Lena kom och kollade när jag red och även Tessan kom pricis i början av passet, de kunde inte se att hon gick konstigt eller rörde sig ojämt med bakbenen!! Jippi Glad Hon var lite seg i början och kom inte igång helt förens de sista 10min kanske. Fast hon va ju helt okej innan dess med hon lossnade och blev som finast de sista 10min!! Fast jag vet inte hur mycket hjälp jag fick av att både Lena och Tessan stog bredvid och kollade på då de inte sa så mycket... synd efter som jag behöver hjälp med tanten.

Av Emma - 5 oktober 2009 20:26

Idag var den första dagen som jag red själv på den nya hästen. Vi har ställt ut en hösilage bal i hagen som vi fodrar med nu även om de inte har fri tillgång än så får den stå på vallen där vi rider så länge. Men så var det ju just det att jag skulle rida där idag... jag började med att gå fram till balen med honom och han tyckte att den var jätte bra att stå vid och äta av. Efter han fick smaka och se att den inte var farlig utan ganska trevlig så skulle jag sitta upp... ojoj det måste vi öva på att stå stilla innan, när och efter jag sitter upp. När vi hade övat klart på att stå stilla så fick han direkt gå till balen och äta en tugga, sen ville jag att han skulle gå där ifrån men det ville inte han utan han ville fortsätta äta... ojoj... det blev lite sterging och början på bockning men inte mer än så. Så jag vann den "striden" genom att bara blockera den väg han ville gå och uppmuntra när han gick från balen!! Fungerade jätte bra och när han frustat (började slappna av) några gånger så försökte vi oss på traven och den tog han direkt men han saktade av nästan direkt... det är ju ojämt, stenar och halt... kan vara därför han inte ville trava mer än ett varv åt gången. Innan han började tröttna så var jag snabb med att sakta av och sedan gick vi in i stallet när han var så duktig! Han tog de svängande hjälperna mycket bättre idag med så om jag bortser från våran dåliga start så gick det riktigt bra idag!

Av Emma - 3 oktober 2009 20:50

Idag har den nya hästen och jag varit på ridkurs. Det var en kurs i AR och det var både min och hästens första gång i AR. AR är akademisk ridkonst och inget konstigt med det utan det är dressyr helt enkelt! Tessan tog lite kort men det vart inte så jätte bra kvalite då det då det var i ett ridhus och det regnade... men ett kort hittade jag som va väl inte ett av de sämsta!!

  

Som ni ser på bilden så har jag unghäst form på honom fortfarande och det kommer att ta ett bra tag säkert innan han kommer att kunna gå i en "normal" form. Jag fick nästan bara komplimanger från tränaren och även de andra deltagarna Skrattande Nu känns det ganska bra i våran framtida utveckling då vi är på rätt väg!! Kul att så många gillade oss eller snarare att han lyckades charma alla... Glad men det var ju efter han ville få av mig 2ggr... den här gången sköt han inte bara rygg utan han lättade lite från marken med... fast jag satt kvar och sa åt honom att det itne var okej, så lugnade han ner sig och vi kunde börja koncentrera oss! Första passet skrittade vi bara för att kolla framåt neråt sökningen och lite böjning och genom det öppna. På em fick vi fortsätta med öppna och även prova lite sluta för att tillsist trava lite. Han var mycker mer framme för skänkeln och jag behövde inte tjata på honom alls nästan!!


Efter kursen så åkte jag med tanten till ridhuset och tränade lite! Jag provade att rida henne mer samlat men med lite längre tyglar och det tyckte hon va jätte kul att samla och länga sig själv! Så nu vart jag tränings sugen igen... aja får väl se hur hon känns i veckan om jag ska prova att rida på träns någon dag.



Av Emma - 1 oktober 2009 19:49

Igår var det uppehåll hela dagen! Jag åker först till killarna och matar dom passar jag på att borsta av Freeman. Han står snällt och äter när jag borstar, när maten tar slut så jag jag inte hunnit borsta klart än och han vill gå iväg... jag stannar honom och få upprepa 4-5ggr och till slut så förstår han att han ska stå still Glad Funderar på om jag ska fråga syrran om hon vill komma och hålla en lektion med oss i lydnad! Det kanske skulle va nått att lära honom lite mer lydnads grejer som hon kör med hundarna det finns säkert nått som jag kan dra nytta av!!


Sen åkte jag till Cindi och tog in henne fixade i ordning henne så fort jag kunde, när jag kom utan för stallet kännde jag lite dugg regn men tänkte det att ähh lite regn har jag ridit i förut så jag fortsatte mot vallen. När jag kommit fram så har det börjat regna ganska mycket och efter någon minut kommer Tessan. Hon skulle kolla lite när jag rider då jag ska prova hennes AR tränare på lördag så jag vet ungefär hur jag ska tänka mer än att bara ha hört det förut. Vi stannade kvar kanske 2min och det blev bara värre och värre... tillslut så gav Cindi upp och ställde sig med rumpan mot regnet, ingen idé att fortsätta när det bara öser ner utan vi gick in istället. Vädret ville inte ge sig så jag kände att det inte var att tänka på att ge sig ut med Capo, jag behöver ju inte be om problem (vi har ju massor att tänka på ändå) Cindi fick på sig vinter täcket då det bara var ett par plusgrader och regnade och skulle göra det hela natten... när jag vaknade i morse så kände jag att det var rätt beslut!


Idag var det näst sista gången då det är hundkurs. Jag hade Alfons och han har klicker tränat med syrran så då tyckte han att när det hade gått för lång tid så hittade han på nått annat... som när jag sa åt honom att sitta och fortsatte att prata med syrran om övningen tyckte han att nee men jag kan sitta fint oxå (bara på bakbenen och frambenen i luften) en annan gång så skulle jag kalla in och när han tyckte att men va då jag kan ligga med... bara att gå tillbaka och sätta honom upp igen... aja... bara börja om och göra rätt!! Fast idag var det bara kallt, vi slapp regn och blåst!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Freeman

Freeman född 2008-05-27

e: Friendship

u: Cindi

Han är min första egna häst och kommer alltid att finnas hos mig resten av sitt liv. Jag har fött upp honom och räknar med att få många år tillsammans. Han är grundutbidad inom AR och kommer att fortsätta den vägen. Mycket markarbetad, speciellt i longeringen.

Hidalgo

 

Hidalgo född 2004-05-25

Okänd härstamning

Han är en Hispanoarab fast även om han har mest PRE i sig finns det lite Arab längre bak i stammen. Köptes från Spanien och kom hem den 5maj 2013. Börjat sin omskolning till AR och kommer att fortsätta sin utbildning på den vägen så länge som han bor hos mig. En mycket trevlig herre som är känslig för hjälperna.

Sandor

Sandor född 2010 Welsh Mountain "Lillebror" som han även kallas köpte jag i januari 2011. Han är precis i början av sin utbildning. Påbörjad inkörning våren 2013 och är just nu under inridning vintern 2014.

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards